• DOLAR 32.342
  • EURO 35.213
  • ALTIN 2247.417
  • ...
Hamas: `Gazze Şeridi Yakınlarındaki Yerleşkelerin Boş Olması Direnişin Zaferi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi yakınlarında kurulu yerleşkelerin Yahudilerce yılbaşı kabul edilen gece boş olmasının direnişin Siyonistlerin kalplerine saldığı korkunun kanıtı olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (25 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu durumun Gazze`nin zaferinin stratejik ve uzun vadeli sonuçlarından olduğunu ifade etti.

İşgal televizyonu 10`uncu kanalı, dün gece yayınladığı haberde, Gazze Şeridi yakınlarında kurulu Kibbutz Kerem Shalom Yerleşkesi`nde sadece üç ailenin Yahudi yılbaşını kutladığını, yerleşke sakinlerinin çoğunun füze atışının yeniden başlaması korkusuyla geceyi daha uzak bölgelerde geçirdiğini söyledi.

Gazze Şeridi yakınlarında kurulu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin gergin bir yılbaşı geçirdiğini bildiren kanal, birçok kişinin yılbaşı ritüellerini evinde ve güvenli odalarda yapmayı tercih ettiğini, Gazze Şeridi`nden füze atılmasından veya direnişçilerin tüneller aracılığıyla sızarak eylem yapmasından korktukları için kalabalık kutlamalara gitmediğini belirtti.

Haberde ayrıca, söz konusu yerleşkelerde yaşayanların korkularını dile getirdikleri ve savaşın ne zaman yeniden başlayacağını kimsenin bilmediği bir yerde en kötü ihtimale hazırlandıkları ifade edildi. 

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir