• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.811
  • ...
Dışişleri, Alman  basınının nükleer silah iddiasını reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin nükleer silah üretimi üzerinde çalıştığı yönünde Alman basınında yer alan iddiaları reddetti.


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Alman basınında 21 Eylül 2014 tarihinde yer alan, Türkiye’nin nükleer silah üretimi üzerinde çalıştığı yönündeki iddiaların gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Silahların kontrolü ve silahsızlanma konularına önem atfeden Türkiye, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması başta olmak üzere, bu alanlardaki tüm uluslararası Anlaşmalara ve Sözleşmelere taraf bulunmakta, bu yöndeki uluslararası çabalara aktif biçimde katılmaktadır“ denildi.

Türkiye’nin Kitle İmha Silahlarının yayılma riskinin yüksek olduğu bölgelere yakın bir konumda bulunduğu ve bu alandaki gelişmelerin dikkatle izlendiği belirtilen açıklamada, “Kitle İmha Silahlarının yayılma riskinin yüksek olduğu bölgelere yakın bir konumda bulunan Türkiye bu alandaki gelişmeleri dikkatle izlemekte, bu endişe verici eğilimin kontrol altına alınması amacıyla yürütülen uluslararası çalışmalar içinde yer almakta, bu bağlamda Orta Doğu’nun kitle imha silahlarından arındırılmış bölge haline dönüştürülmesi hedefini öncelikli görmekte ve sürecin ilk aşaması olan Orta Doğu Konferansının tüm bölge ülkelerinin katılımlarıyla en kısa sürede hayata geçirilmesini arzu etmektedir“ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda “Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya hedefine ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nın çizdiği çerçeve içinde nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması ilkesine kararlı bir şekilde bağlı bulunan ülkemiz hakkındaki bu iddialar, mesnetsiz ve gerçeklerden uzaktır. Ayrıca, bu tür haberlerin Türkiye gibi NATO üyesi ve NATO’nun kolektif savunma sistemine dâhil bir ülkenin basınında yer alması şaşırtıcıdır.”  denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir