• DOLAR 32.34
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2245.652
  • ...
`Emperyalistlerin, İslam Topraklarına Saldırısı Kabul Edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / Doğruhaber

Amerika’nın başını çektiği koalisyonun (Suudi, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar) Suriye’de IŞİD’e yönelik saldırıları kapsamının daha şimdiden El Nusra, Ahraru-ş Şam, İslami Cephe ve sivillerin katledilmesine kadar genişlediği görünüyor. Suriye ve Irak’ta süren savaşla çıkmaza itilen bölge, şimdi de başka bir bataklığa sürülüyor. Şer güçlerce sürmesi istenen savaşın ilerleyen zaman içerisinde nelere mal olacağını şimdiden kestirmek zor. Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
Amerika’nın başını çektiği koalisyonunun Suriye’deki bir kısım muhalefete yönelik saldırılarını değerlendiren Yapıcıoğlu, “Amerika’nın Suriye’de şu veya bu gruba saldırması kesinlikle bir kere hayra alamet değil. Oradaki insanların karakaşı kara gözü için bunu yapmıyor. Bugün onun bahanesi IŞİD yâ da yeni ismiyle İD (İslam Devleti) olabilir. IŞİD’in yaptıkları ne kadar İslami’dir, ne kadar doğrudur o ayrı bir mevzu, tartışma konusu. Ancak kesinlikle Amerika, kendisine zarar verebilecek nitelikteki İslami renklere düşmandır. Zaten ilk başlarda Esed rejiminin devrilmesi gerektiğini yüksek sesle dile getiren Batı, oradaki muhalefetin en azından bir kısmının İslami muhalefet olduğunu görünce ‘Esed giderse bizim için daha tehlikeli bir süreç gelişebilir’ diye işi rölantiye aldı. Tarafların hiçbiri diğerine galebe çalmasın diye kim zayıf düştüyse belki ona destek verdiler. Veya kim güçlendiyse onlara olan desteklerini çektiler. Şu anda da Suriye’yi ve Irak’ı yeniden işgal etmenin provasını yaptılar, yapıyorlar. Maalesef orada grupların birbirine düşmesi de buna zemin hazırladı. Amerika gelip oraya çöreklenecek. Biz HÜDA PAR olarak hiçbir şekilde emperyalistlerin, Amerika’nın, Avrupa’nın ve Rusya’nın gelip orada İslam topraklarında şu veya bu gruba karşı askeri operasyon yapmasını doğru bulmuyoruz. Bunu kabul edilemez buluyoruz.” diye konuştu.

Amerikan işgalinin Irak’a yönelik yıkımına da değinen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, idam edilen Saddam’ın zalim bir diktatör olduğunu fakat Saddam rejiminin kırk yılda yapmadığını işgalcilerin iki yıl içerisinde yaparak iki milyon ölü, milyonlarca dul ve yetim bıraktığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Irak’ın altını üstüne getirdiklerini belirten Yapıcıoğlu şöyle devam etti; “Amerika’nın geçmişi ortada ve gittiği her yerde de fitne tohumları bırakıyor ki kendisi ayrıldıktan sonra yerel gruplar, etnik, dini ve mezhebi gruplar o fitneden dolayı birbirine iyice düşürülüyor. Amerika da şu imajı veriyor; ‘Bakın ben yoksam siz kendi aranızda barışı sağlayamazsınız. O yüzden size ben lazımım, benim gelip başınızda durmam lazım’ Bunu maalesef İslam dünyasında birçok kişinin kafasına da yerleştirmiş durumdadır Amerika.”

Türkiye, süreçle ilgili olarak Musul’daki 49 rehineyi gerekçe göstererek saldırı koalisyonuna imza atmamıştı ve bu bir başarı olarak görülmüştü. Ancak rehinelerin serbest kalmasıyla birlikte Türkiye de bu saldırı koalisyonunda yer alacağını açıkladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bu ikilemin rehine krizi sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamanın satır aralarından okunabildiğine dikkat çekerek “Nitekim Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry’nin de bu yönde açıklamaları oldu. Ve ‘Türkiye’nin durumunu biz biliyoruz, hassasiyetlerini de paylaşıyoruz ve bu durumu anlayışla karşılıyoruz’ dedi. Yani özetle; evet, bu rehineler nedeniyle Türkiye bu koalisyona katılmamıştı. Aynı zamanda bunun mefhumu muhalifinden şu sonuç da çıkıyordu; eğer bu rehineler onların elinde olmasa veya serbest bırakılırsa bu koalisyona katılmamızda bir engel kalmayacak şeklinde bir okuma da yapmak pekâlâ mümkündür. Biz bu konuda yanılıyor olmayı ciddi bir şekilde temenni ederdik. Yani bunu bir bahane olarak keşke ileri sürüyor olsalardı. Rehinelerden sonra koalisyona katılmama gibi bir irade ortaya koyabilselerdi iyiydi. Fakat maalesef Türkiye’nin bu koalisyona katılacağı yönündeki açıklamalar gerçekse bu gerçekten çok yanlıştır, yapılmaması gerek bir şeydir, yazık olmuştur.” diye açıklamada bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir