• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Aile Destek Merkezinde kurs görenlere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Aile Destek Merkezi (ŞADEM) tarafından eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere kurs bitirme ve katılım belgesi verildi.

Programa, Şırnak Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Çay, Şırnak Halk Eğitim Müdürü Orhan Kadırhan ve kurum müdürlerinin yanısıra kursiyerler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile Destek Merkezi Müdüresi Bedia Tutumlu, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Aile Destek Merkezi Müdüresi Tutumlu, “Bir yıl içerisinde yaptığımız atölye çalışmalarında ortaya çıkan ürünlerimizi bugün sergiledik. Amacımız bayanlarımızın bu el emeklerine karşılık ufak da olsa aile bütçesine katkıda bulunmaktı. Merkezin açıldığı 2013’ten beri 17 seminer sonucunda 170 sertifika verdik, 6 bin 448 kişiye ulaştık. 28 kurs açtık ve bunun sonucunda 676 kursiyerimiz oldu. 50 katılım belgesi verdik.”dedi.

İngilizce öğrenme, Kur’an öğrenme, giyim, okuma yazma dalında kurslar açtıklarını söyleyen Tutumlu, daha çok okula gitmeye çekinen bayanların çok okuma yazma öğrenmeye yönelik olduğunu bu nedenle  yoğunluğu  yıl içerisinde 5 tane okuma yazma kursu düzenlediklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir