• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
40 Yıl Sonra İlk Namaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAF - Osmanlı döneminde Sancak Ebubekir tarafından 1500’lü yılların sonralarında camiye çevrilen Ebubekir Camisi, 1974 yılında Rum ve Türkiye tarafında çıkan anlaşmazlıktan dolayı ibadete kapatılmıştı. Yapılan restorasyon ardından ziyarete açılan camide 40 yıl aradan sonra ilk kez namaz kılındı. Namazı KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay kıldırdı.

Din İşleri Başkanı Atalay, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Baf’ta bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, dinler arası çalışmalarından dolayı İsveç Büyükelçiliğine ve ziyaretin gerçekleşmesinde yardımcı olan Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti.

Ortadoğu’da çatışmaların devam ettiği bir dönemde, iki dini liderin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Atalay, farklı dinlerin bir arada yaşayabileceğini göstermek için çalıştıklarını belirtti.

Hrisostomos: "Hedefimiz iki toplumu yakınlaştırmak"

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Atalay`ın ziyaretinin, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kilisenin, Müslüman ibadet yerlerinin bakımını yaptırdığının görülmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

En önemli hedeflerinin "iki toplumu yakınlaştırmak, cami ve kiliselerin bakımının yapılarak ibadete açılması çalışmalarının devam etmek" olduğunu ifade eden Hrisostomos, ibadet yerlerinin ne sadece Kıbrıslı Türklere ne de sadece Kıbrıslı Rumlara ait olduğunu, tüm adaya ait olduğunu vurguladı.

Talip Atalay`ın kendi cemaati ile Bafta ibadet yapmasının da kendileri açısından önemi olduğunu ifade eden Hristostomos, bu ziyaretlerin devam etmesini temenni etti.

Bölgedeki diğer köyleri de ziyaret edeceklerini belirten Hristostomos, Güney’deki diğer camilerde de ibadet yapılmasına yardımcı olmak istediklerini, bunun bölgedeki Kıbrıslı Türk ve diğer Müslümanlar açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Talip Atalay, yarın Baf ve çevresindeki diğer cami ve mezarlıkları da ziyaret edecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir