• DOLAR 32.337
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2233.908
  • ...
Diyarbakır`da Yine PKK Provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Edinilen bilgilere göre, akli dengesi bozuk olduğu belirtilen bir kişi, Merkez Sur ilçesi Camikebir Mahallesi Tülgar sokakta gördüğü kız çocuğuna satırla saldırdı.

Saldırıya uğrayan 12 yaşındaki Dilan Kaderci başından aldığı darbeyle yaralandı. Kaderci, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Olay yerinde gözaltına alınarak Gazi Caddesindeki Çarşı Karakolu`na götürülen ve isminin Mesut olduğu öğrenilen zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı bildirildi.

PKK`ye yakın sitelerde saldırganın sakallı olduğu ve tekbir getirdiği ileri sürülürken, görgü tanıkları saldırganın yakın mahallelerin birinde oturan Mesut adlı akli dengesi bozuk biri olduğunu ve tekbir getirdiğini görmediklerini belirtti.

Bu siteler adına çalışan bazı kişilerin ise halkı, saldırganın tekbir getirdiğini söylemeleri için yönlendirdiği görüldü.

Olayın duyulması üzerine Gazi caddesinde bulunan Çarşı Karakolu önünde toplanan halk, saldırganın kendilerine teslim edilmesini istedi. Grubun dağılmasını isteyen polis, kalabalığa gaz bombalarıyla müdahale etti.

Karakol önündeki gerginlik sürüyor. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir