• DOLAR 32.34
  • EURO 35.187
  • ALTIN 2248.536
  • ...
Hatay`da Sel, Ölü ve Kayıplar Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY - İlçede dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle sel baskınları meydana geldi. İsmet Ilıca Kaplıcaları mevkisinde etkili olan sel, evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi.

Sele kapıldığı belirtilen Osman Başaran`ın (50) cesedi 5 kilometre uzaklıkta bulunurken eşi Zübeyde Başaran`ın da kayıp olduğu bildirildi. Bazı kişilerden de haber alınamadığı öğrenildi.

4 kişinin cesedine ulaşıldı

Erzin ilçesi Kaplıcalar mevkisinde, selde boğulan 4 kişinin cesedine ulaşıldığı, kaybolduğu iddia edilen 1 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Arama kurtarma ekipleri, Kaplıcalar mevkisinin yaklaşık 10 kilometre uzağında, Ilıca Deresi Sultangözü bölgesinde, selde kaybolan 2 kişiden birinin daha cesedini buldu.

Kimliği henüz belirlenemeyen erkek cesedin, dere yatağından çıkarılmaya çalışıldığı, diğer kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

Bu arada Erzin ilçesi Kaplıcalar mevkisindeki selden, tarım alanlarında çalışmaya gelen Gürcistan ve Suriyeli işçiler de etkilendi.

Narenciye bahçelerinde çalışmak için kısa süre önce Erzin`e gelerek Kaplıcalar bölgesinde otel ve pansiyonlara yerleşen 36 Gürcistan ve 100`den fazla Suriyeli, konakladıkları yerler su ve çamurla dolunca güvenli bölgeye götürüldü.

Gürcistanlı Şhorena Nam, arkadaşlarından bazılarının pasaport, cüzdan ve değerli eşyalarının kaybolduğu söyledi.

Gürcistanlıların, çevredeki pansiyonlara yerleştirileceği öğrenildi.

Dörtyol`da 10 evi su bastı

Dörtyol ilçesinde etkili sağanağın ardından derenin taşması sonucu 10 evi su bastı.

Kaymakam Recep Soytürk, bölgede etkili olan yağış nedeniyle Kuzuculu Mahallesi`nde evlerini su basan aileleri ziyaret etti.

Amanos Dağları`nın yüksek kesimlerindeki yağışın ardından Kuzuculu Mahallesi`nden geçen Deliçay Deresi`ndeki Öğülbek Köprüsü`nün tıkanması sonucu taşkın meydana geldiğini ifade eden Soytürk, "Köprü etrafında bulunan 10 kadar ev, su taşkınından etkilendi. Bölgede gerekli çalışmalar yapıldı" dedi.

Soytürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerinin, hasar gören evlerde inceleme yaptığını da kaydetti.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da taşkının yaşandığı yeri inceledi, ailelerle görüştü.

Yardım çadırı kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde yağışın meydana getirdiği su baskınlarının hemen ardından ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Dörtyol ve Erzin`de kurdukları yardım çadırlarında sel bölgesinde mağdur olan vatandaşlara çay, çorba ve yemek servisi yardımında bulunduğu kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde 250’ye yakın personel, 27 kepçe, 27 kamyon, 32 pikap, itfaiye araçları ve kanal açma araçlarıyla görev yaptığının ifade edildiği açıklamada, personelin yaklaşık üçte birinin Erzin ve Dörtyol`da afet yaşanan bölgede çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kaybolduğu değerlendirilen ve AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğünden takviye gelen ekiplerin de katılımıyla arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Kimyeci, çalışmaların hayırlı bir şekilde sonuçlanması dileğinde bulundu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir