• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Peygambere İman ve İtaat Bir Arada Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kutlu Doğum Programı için Van`da bulunan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş hoca Üniversite öğrencilerine Resulullah (sav) konulu seminer verdi.

Toplumun peygamberler ile olan bağlantılarında ve anlayışlarında bir bozulma ve bu ilahi çizgiden uzaklaşmanın meydana geldiğini dile getiren Mehmed Göktaş hoca, Allah Resulü (sav) ve bütün peygamberlerin geldikleri toplumlara kendilerine inanmakla kalmayıp, iman ettikleri hususlarda kendilerine itaat edilmesini istedikleri söyledi.

Göktaş, "Ayeti Kerimede Allah (cc), `Ben Resulleri itaat edilsin diye gönderdim` diye ferman buyuruyor. Bu gün Yeryüzünde birçok yerde İslami çalışmaların ve hareketlerin başarıya ulaşamamalarının en büyük sebebi peygambere iman ile beraber yapılması gereken itaatin olmaması ve gereken tabiyyetin tam olarak yapılmamasıdır" dedi.

Vahyi Yüceltmek Adına Peygamberi Küçültmüşüz
Bizler Resulullah`ı bir postacı olarak algılamaktan vaz geçmeliyiz. Zira peygamber bir postacı değildir diyen Göktaş Hoca, "Peygamberi getirdikleri ile beraber hem kabul edeceğiz hem de, getirdiklerini yaşadığı gibi yaşayıp ona itaat edeceğiz. Bu noktada en büyük yanlış şudur: Vahyi yüceltmek adına peygamberi küçültmüşüz. İşte bu anlayış bizleri örneksiz bırakarak Tevhid inancının farklı şekillerde ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Bu anlayış da bizleri hayatta muvaffak etmemektedir etmeyecektir. Haliyle Tevhid unsuru havada kalmıştır" şeklinde konuştu.

Akşama Kadar Kuran İle Uğraşırlar Ama
"Türkiye`de ilahiyat fakültelerinde kendilerine talebe dahi olamayacağım derecede ilmi yeterliliğe sahip olan öyle insanlar var ki. Lakin hayatlarında İslam`a dair bir şey görmek mümkün değildir" ifadelerini kullanan Göktaş Hoca, "Teşbih olmasın, tıpkı doktorlar gibi.

Ameliyata giren doktor gibi ameliyatı yapar fakat ameliyattan çıktıktan sonra bütün azalarını sterilize ederek o ortamdaki havadan üzerinde herhangi bir eser bırakmamaktadır.

Bu hocalarımızda böyle. Akşama kadar Ku`ran ile uğraşırlar. Ekranlara çıkar bu hakikatleri insanlara anlatırlar fakat o ortamdan uzaklaştıklarında üzerlerinde, bu anlattıklarından eser görmekten mümkün değildir. Bu da ne demek biliyor musunuz? Demek ki bu insanlar kendilerini bundan sterilize ediyorlar.

Bu davranışların bu yaşam tarzının İslam`a ve Müslümanlara verecek bir faydası yok" diyerek, üniversiteli gençlere; bu insanlara bakarak onlar gibi dil cambazı ya da ekranların süsü olma gayretinde olmayın uyarısında bulundu.

Fikret Özkan, Burhan Teke - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir