• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
`22 yıldır günlerim ağlamakla geçiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – 90’lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde camilerdeki Kur’an’ı Kerim derslerine katıldıkları için binlerce genç, örgüt mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Günlerce işkence gördükten sonra çıkartıldıkları mahkemelerce haksız cezalara çarptırılan gençler ailelerinden koparıldı.

Adeta yargı cinayeti olarak nitelendirilen bu haksız yargılanmalar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İslami hassasiyetlerinden dolayı 22 yıl önce henüz öğrenciyken gözaltına alınan ve işkence zoruyla imzalatılan belgelerle müebbet hapis cezasına çarptırılan Hizbullah hükümlüsü Yahya Mirzaoğlu’nun ailesi, çocuklarının haksız gerekçelerle cezalandırıldığı dile getirdi.

Oğlunun hiçbir suç işlemediğini vurgulayan baba Muhammed Mirzaoğlu, “Oğlum Yahya gözaltına alındığında öğrenciydi. Yahya’yı 15 gün gözaltında tutup türlü türlü işkenceler yaptılar. Oğlum gözaltında işkence zoruyla imzalatılan belgelerden dolayı ceza aldı ve 22 yılı aşkındır cezaevindedir.” dedi.

Oğlunun durumuna içinin yandığını belirten Mirzaoğlu, “Yahya’nın görüşüne gitmek istemiyorum. Telefon açtığında sesini duymak istemiyorum. Çünkü onun gördüğümde, telefonda konuştuğumda boğazım düğümleniyor, içim yanıyor, acı çekiyorum. Oğlum cezaevine girdiğinden beri bize yemek, içmek, yatmak yok. Bizlere bu zulmü yapanları Allah’a havale ediyorum”  ifadelerini kullandı.

“Ya suçları üstlenirsin, ya da anneni öldürürüz, tehdidinde bulundular”

Ailece gözaltına alındıklarını ifade eden anne Zekiye Mirzaoğlu ise, “Aile fertlerimizden 7 kişi gözaltına alındı. 3 gece gözaltında kaldık. Oğlum Yahya’ya buz kalıbı ve elektrik vermek suretiyle çeşitli işkenceler yaptılar. Hatta oğlumun karşısına beni çıkartarak; ‘Ya suçları üstlenirsin, ya da anneni öldürürüz’ tehdidinde bulundular. Oğluma işkence yatıklarında ben de çaresiz çaresiz ağlıyordum. Söyleyin oğlumun suçu neydi de 22 yıldır halen cezaevinde.” diye sitem etti.

“Herkes tahliye edilirken oğlum hâlâ içeride!”

Tansiyon ve kalp hastası olduğu için yıllardır oğlunun ziyaretine gidemediğini ifade eden Mirzaoğlu, “Artık yaşlandım, hastalığım sebebiyle 2 yıldır Yahya’yı ziyaret edemedim. Bugün bu evde eşimle beraber tek başımıza kalıyoruz. Oğlum Yahya yanımızda olsaydı ne olacaktı? Bakın bugün Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarından yargılananlar tahliye edildi. Neden bunlar tahliye ediliyor da benim oğlum tahliye edilmiyor! Yetkililer artık bu hukuksuzluğu gidersin” diyerek oğlunun serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

“Günlerim ağlamakla geçiyor”

Oğlunu çok özlediğini dile getiren acılı anne, “Ben gece gündüz ağlıyorum. Dışarıya çıkıyorum ağlıyorum. Sofra seriyorum yemek yiyemiyorum. Günlerim ağlamakla geçiyor. Allah biliyor ne gecemiz gece, ne de gündüzümüz gündüz. Hep acı çekiyoruz. Hükümet bu hukuksuzluğu gidermezse hakkımı onlara helal etmiyorum” diye konuştu. (M.Hüseyin Temel – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir