• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Hani’de Polis ve PKK Ortak Provakasyonu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serhad YILDIRIM - Dogruhaber

Gece saat 21.00 sularında eylem yapan PKK yandaşları kamuya ait çok sayıda binaya zarar verdi. Kesintisiz devam eden ve yaklaşık 1.5 saat süren olaylarda görgü tanıklarından F.Y olayı şöyle anlattı:

Hani PTT şubesi yakınlarındaydım. Aniden havai fişek sesleri gelmeye başladı.

Bir süre sonra ses bombaları art arda patlamaya başladı. Halk korkudan işyerlerini kapatarak evlerine doğru kaçmaya başladı. Yüzleri kapalı ve ellerinde silahlar olan PKK yandaşı grup önce PTT ye ait camlara taş atmaya başladı. Ardından PTT aracının camlarını kırdılar.



Daha sonra çöp konteynırlarını cadde üzerine savurduktan sonra PTT karşısında bulunan sıralı dükkanlara bomba atmaya başladılar.



2 esnafa ait işyerlerinin kepenkleri bombaların etkisiyle delindi, camları kırıldı.

Sabah işyerini açmaya gelen esnaf kepenklerin delinip camların indiğini görünce şoke oldu.
Ayrıca esnaflardan birine ait işyerinde otomatik silahlara ait mermiler bulundu.

Esnaf: “Bu mermiler otomatik silahların mermisi. Bunları PKK yapmışsa polis neredeydi?
Bu ağır silahlar şehre sokulurken polis yatıyor muydu?

Yok eğer PKK silahları değilse polis mi bizi taramış? Neden bizim dükkanları taradılar? Hala anlamış değiliz.” dedi.



Daha sonra eli silahlı militanlar Hürriyet İmam Hatip ortaokuluna doğru yürüdüler. Attıkları molotofla İmam Hatipi yakmak isteyen PKK militanları okul pencerelerinin demir korunaklı olması sebebiyle istediklerini gerçekleştiremediler. Ancak atılan molotofun etkisiyle İmam Hatip Ortaokulunda maddi hasar meydana geldi.

Ardından PKK yandaşları Hani DEDAŞ binasına doğru yürüdüler. DEDAŞ’ın camların indirdikten sonra DEDAŞ’a ait aracın camlarını kırdılar.

Hızını alamayan silahlı PKK yandaşları daha sonra hükumet konağını hedef aldı.
Bina camları indirildi, resmi araç camları kırıldı.


Olayların yaşandığı yer ile emniyet binası arasında 200 metrelik bir mesafe oluşu ve buna rağmen emniyet güçlerinin müdahale etmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Bu eylem PKK ve polis işbirliğiyle mi yapıldı ki PKK saldırdı polis izledi?
Tüm bu olaylar yaşandıktan uzun bir süre sonra polis araçları caddeye gelmeye başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre polis araçları olay yerine gelirken sağa sola ateş açmaya başladı. Bir havaya bir sağa sola mermi sıkan polis ekipleri halktan büyük tepki gördü.

Görgü tanıklarından F.Y şunları kaydetti:
“Daha sonra polis çarşıya geldi. O esnada Aynkabir parkı yakınlarında olan insanlara doğru ateş açıldı. Halk neye uğradığını şaşırdı. Evlerine doğru koşmaya başlayan halkın arkasından ayak taraflarına doğru ateş edilmeye devam edildi. Hani halkı korku içerisinde evlerine gittiler.

Yine görgü tanıklarından M.K “olaylardan uzun bir süre sonra polis araçları gelmeye başladı. Özel harekatçılara ait panzer kapımın önündeki aracıma çarparak, aracımda hasar meydana getirdi.”dedi.



Ayrıca M.K “Hani de gazetecilik yapan Mehmet İlhami Ünal adlı kişiye bağırarak yanlarına çağırdılar. Tekme tokat giriştiler. Daha sonra yanlarına alıp götürdüler.” dedi

Daha sonra serbest bırakıldıktan sonra olayı anlatan Hani Yeni Haber gazetesi sahibi ve AA, Cihan Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı muhabiri gazeteci Mehmet İlhami Ünal yaşadıklarını şöyle anlattı.

Olaylar çıktığında işyerimdeydim. Seslerin yükselmesi ve yakınımdan gelmesinden dolayı kapı önüne çıktım. Olayı haber yapmak için muhabiri olduğum ajanslara haber vermek için telefonla konuşuyordum. nüme özel harekatçılar çıktılar. Araçtan inip “gel lan buraya” dedi içlerinden birisi. Yanına gittiğimde bana bir tekme savurdu ve yere düştüm. Beni apar topar aracın içine attılar. Olayla hiçbir alakası olmayan çarşıdan geçen 5 kişi de aracın içindeydi.

Demek ki çarşıda kimi bulmuşlarsa araca koymuşlar. Araç içinde gene beni darp ettiler. Dini değerlere küfrettiler. Bizi öylece emniyete götürdüler. İfademizi alıp bizi ancak gece saat 03.30 da bıraktılar. Ayrıca beni darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

Yine çok sayıda bomba seslerinin geldiğini söyleyen M.A “En az 10-15 tane bomba seslerini ben duydum. Bombalardan sonra tabanca ve keleş sesleri evimin yakınlarından geliyordu.

Otomatik silahların seri olarak ateş edildiğini duydum. Her tarafı taramışlar zannettim. Sözde Kürt halkının savunucuları ve temsilcileri olduğunu iddia eden PKK/HDP yandaşlarının Kürt halkına bu korkuyu yaşatması çok garip.

Esnafın dükkanına bomba atmak, insanları kaçırmak, Kürt halkının hizmetinde olan kamu kurumlarını ateşe vermek, Kürt öğrencilerin gittiği okulları yakmak, özellikle de İmam Hatip ve Kuran kurslarını hedef almak ne zamandan beri Kürt halkını savunmak olmuş? Bu savunmak mıdır, zarar vermek midir? Kürt halkına eziyet et sonra seni savunuyorum de. Kürt halkını ahmak yerine mi koyuyor PKK/HDP ?” dedgetirdii.

Sabah saat 08.50 de ise polis yeni yeni olay mahaline gelip incelemelerde bulundu. Helikopterlerin havada gezdiği ilçede polis olay hakkında soruşturma başlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir