• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
İçenlere Ceza, İçmeyenlere Hediye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Dumansız Hava Sahası kapsamında kapalı mekanlarda sigara denetimleri sürüyor. Denetimler kapsamında Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve beraberindeki heyet Vali Mustafa Hakan Güvençer`i makamında ziyaret ederek işyeri denetimlerine başladılar. 

Denetim öncesi açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin, denetim ekiplerinin tüm ilçe merkezlerinde kurulduğunu ve denetimlerin tüm kapalı alanları kapsayacak şekilde devam ettiğini söyledi.

Denetim ekipleri hakkında bilgi veren Dr. Tekin, "İlimizde toplamda 61 denetmenimiz, 10 denetim ekibimiz vardır. Denetmenler başta Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Belediyeden gelen personellerden oluşmaktadır. Her ilçemizde birer tane İl merkezimizde ise 3 tane ekibimiz vardır. Merkezdeki ekibimizden 2`si rutin denetimlere 1`i ise ihbar gelmesi halinde ve gece denetim yapmaktadır. Ayrıca Müdürlüğümüze ait araçlarımızı Dumansız Hava Sahası logolarıyla giydirmiş bulunmaktayız" dedi.

Dr. Tekin, "Araçlar üzerindeki irtibat numaralarıyla gerekli mercilere başvurmaları için vatandaşımıza yardımcı olmaktayız. Alo 184 SABİM Alo 155 Polis İmdat v.b numaralar sayesinde 7/24 ihbar gelmesi halinde denetim yapmaktayız. Yılın ilk 9 ayında 2694 denetim yapmış bulunmaktayız. Denetimler sonucu 43 işletme uyarılmıştır. Ayrıca 5 işletmeye ve 4 kişiye toplamda 2 bin 726 lira para cezası verilmiştir. Yasa ile ilgili değişiklikler gerek denetim ekiplerine gerekse denetmenler vasıtasıyla vatandaşlarımıza verilmektedir.

Denetimlerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığından ilimize gönderilen ödenekle toplam 5 araç kiralanmış ve bu araçlar denetimlerde kullanılmaya başlanmıştır. Mesai saatleri dışında, kolluk kuvvetlerince denetimler aksatılmadan devam ettirilmektedir" şeklinde konuştu.

Dumansız Hava Sahası kapsamında duman avcıları il genelinde denetim yaptı. Denetimlerde sigara içilmeyen işyerlerine tişört ve şapka hediye edilirken, işyerinde sigara içenlere 70 TL ceza yazıldı.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir