• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
İHH'dan Kobanililere sıcak yemek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Savaş sebebiyle Kobani’den Suruç ilçesine gelen mültecilere yardım elini uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) ve bir işmerkezinde kalan yaklaşık 5 bin kişiye günde 3 öğün yemek dağıtımı yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, İHH’ya ait 2 adet mobil aşevinin Suruç merkez ve YİBO'da sıcak yemek dağıttığını, bir adet mobil hastanenin de sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Kobani’deki iç savaştan dolayı 100 bin üzerinde insanın ilçeye geldiğini belirten Atilla, savaşın en büyük mağdurlarının kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade etti. İHH’nın ilk etapta insanın en acil ihtiyacı olan gıda, yemek konusunda harekete geçerek YİBO ve bir işmerkezinde kalan yaklaşık 5 bin kişiye günde 3 öğün yemek dağıtımı yaptığını bildiren Atilla, herkesi sığınmacılar konusunda duyarlı olmaya çağırdı.


Tüm STK’lara seslenen Atilla, “Herkes Allah rızası için elinden geleni yapsın, bu dar günde bu çoluk çocuğun mağduriyetini gidersin. Diğer STK kuruluşlarımız da farklı çalışmalar yapılabilirler. Su ve kuru gıda getirebilirler. Çocuk bezi, bisküvi, mama ve özellikle hijyen paketine çok ihtiyaç var”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir