• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
ABD, Suriye’de IŞid yerine sivilleri vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, IŞİD saldırılarını bahane ederek Irak’tan sonra Suriye’ye ilk defa hava saldırısı başlattı. Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de destek verdiği hava saldırısında ABD, IŞİD’i değil yerleşim birimlerini vurması sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybederken, çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıda hedef olan çok sayıda bina da enkaza döndü.

SALDIRIYA 5 ARAP ÜLKESİ DE DESTEK VERDİ

Operasyonla ilgili bilgi veren ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD işgal ordusu ile Bahreyn, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan partner ülkelerin Suriye’deki IŞİD hedeflerine karşı önceki gece avcı ve bombardıman uçakları, insansız hava araçları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak 14 saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırılarda, Rakka, Deyr ez-Zor, Haseke ve Ebu Kemal yakınlarındaki çok sayıda IŞİD hedefinin vurulduğu ya da hasara uğratıldığı, vurulan hedefler arasında IŞİD militanları, eğitim kampları, karargahlar ve komuta-kontrol tesisleri, depolama tesisleri, bir finans merkezi, malzeme kamyonları ve silahlı araçların bulunduğu belirtildi. ABD’nin bu saldırıları yürütmek için Kızıl Deniz ve Kuzey Arap Körfezi’ndeki uluslararası sularda görev yapan “USS Arleigh Burke” ve “USS Philippine Sea” adlı savaş gemilerinden 47 Tomahawk kara saldırı füzesi fırlattığı, ayrıca CENTCOM’un sorumluluk sahasında konuşlu ABD Hava Kuvvetleri, Donanma ve Deniz Piyadaleri’ne bağlı avcı ve bombardıman uçakları ile insansız hava araçlarının kullanıldığı bilgisi verildi. 

SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA SİVİL ÖLDÜ

ABD öncülüğünde Suriye’de başlatılan saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriyeli muhaliflere ait, “Suriye Mübaşir Medya Koordinasyonu” tarafından yapılan açıklamada, İdlib kentinin Kefer Deyyan kırsalında çatışma bölgelerinden kaçan sığınmacıların kaldığı 2 katlı binanın hava saldırılarında vurulduğu belirtildi. Açıklamada, ABD savaş uçaklarının bombardımanı sırasında 10 sivilin hayatını kaybettiği, 20’sinin yaralandığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir