• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
Mersin Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 6 Ekim 2011 Perşembe Mersin`de yayımlanan bazı yerel gazetelerin haber başlıkları şöyle;

Bu Gün Mersin Gazetesi: "Otomtivcilerin Gözü Yatırımcılarda"
MODER Başkanı Kış, Japonya`daki deprem ile otomotiv üreticilerinin yatırımlarını başka ülkelere yönlendirme aşamasına geldiğini, bu noktada da gözlerin Türkiye ve Mersin`e çevrildiğini açıkladı.

Mersin Haberci Gazetesi: "Valilikten Yerli Ürün Genelgesi"
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bir süre önce başlattığı esnaf ziyaretleri kapsamında özellikle yerel yönetimlerin yerli firma ve ürün tercih etmeleri konusundaki temennisini resmileştirdi.

Mersin Gazetesi: "3`üncü OSB İçin Başvuru Yapılacak"
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi`nin 3`üncüsünün yapımı için çalışmaların başladığı bilgisini veren Vali Güzeloğlu: "3`üncü OSB`mizin yapımı için gerekli başvuruyu önümüzdeki günlerde Ankara`ya yapacağız" dedi.

Mersin Özgür Haber: "Dövize değil TL`ye güvenin"
Vakıfbank baş ekonomisti Serkan Özcan, Türk insanının Türk Lirası`na güvenmesi, Türk Lirası`yla yaşamayı alışkanlık haline getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yeni Ufuk Gazetesi: "İsrail Tohumuna Son"
İsrail tohumlarına son verecek, yerli tohum çalışmalarına hız verildi. Şanlıurfa`nın biberi "İSOT"u ıslah eden Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Teknik Müdür Yardımcısı Dr Davut Keleş, dekara 3 ton veren araziden 6, 5 ton ürün almayı başardı. Bölge çiftçisi ise İsrail tohumu yerine Türk Mühendislerinin ıslah ettiği tohumu üretmeyi tercih etmeye başladı.
A. Hakim Kurt - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir