• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
5. Sınıf İtibarıyla Uygulanabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilkent Oteldeki "Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli" sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmelikte yapılacak değişikliğe ilişkin soru üzerine Avcı, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayan her özgürlük genişlemesinin, özgürleşmenin iyi olduğunu dile getirdi.

Yönetmelikte yapılacak değişikliğin daha önceki bir uygulamanın genişletilmesi olduğuna işaret eden Avcı, "Ortaokullarda ve liselerde zaten belli okullarda bu uygulama vardı" dedi.

Bazı öğrenci ve velilerinden gelen yoğun taleplerle doğrultusunda bu uygulamanın kapsamının genişletildiğini dile getiren Avcı, "Anaokulu, ilkokul söz konusu değil. Bazı medya organlarında öyle şeyler de vardı. Ortaokullarda ve liselerde zaten bazı okullarda uygulanıyordu. Dolayısıyla kapsam o çerçevede. Ama daha çok lise öğrencilerini ilgilendiren bir uygulama. Çünkü özellikle oradan geliyordu. İmam hatip ortaokullarında oralarda zaten uygulanıyordu. Dolayısıyla ortaokul ve liselerde" diye konuştu.

"5. sınıf itibarıyla diye biliyoruz mu?" diye sorulması üzerine Avcı, "5. sınıf itibarıyla isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir" ifadelerini kullandı.

"Başı açık ibaresi kaldırıldı ama kapalılığın da nasıl olacağı tanımlanmadı. Peçeyle de öğrenciler gelebilecek mi?" şeklindeki soru üzerine Avcı, şunları söyledi:

"Yok öyle şeyler. Böyle provokasyonlar olur mu? Bugünlerde bekliyorum, olur. Evet, birileri bu tür fotoğraflar çekmek için mizansenleri kurgularlar. Geçmişte bunun örneklerini yaşadık. İşin doğal akışı içerisinde böyle şeyler olmaz. Ama dediğim gibi anaokullarına bile çarşaflı öğrenciler sokarak fotoğraf çektirenler olur. Bunu biliyorum. Böyle provokasyonların da yapılabilineceğini biliyorum. İşin doğrusu belli bir düzeydeki öğrenciler için, bunu arzu eden öğrencilerin önündeki engellerin kaldırılmasıdır."

Avcı, "Zaten bakın ortaokullarda bu uygulama vardı. Ve bazı derslerde de vardı. Dolayısıyla oradaki genişleme ortaokullarda da. Evet" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir