• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 06 Ekim Perşembe Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

OLAY GAZETESİ: Ucuz elektrik kullanılmaya başlandı
AK Partinin seçim taahhütnamesinde vaat etiği 400 projeden biri olan sanayiciye "ucuz elektrik kullanımını sağlama" projesi hayata geçti.
İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Sanayicinin daha önce ödediği tarife yerine şuanda o aradaki fark kapandığı gibi Şanlıurfa sanayicisi diğer illere göre yüzde 6 daha az elektrik ücreti ödeyecek" dedi.

GAP GÜNDEMİ: Akçakale`de sağlık taraması
Akçakale Devlet Hastanesi Sağlık Grup Başkanlığına bağlı aile hekimleri ev ev dolaşarak, sağlık taraması yapıyor.
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bir aile hekimi ve iki hemşireden oluşan sağlık ekibinin ilçe merkezi ve köylerinde kendilerine ait bölgelerde sağlık taraması yaptıkları, gebe kadınların tespiti, çocukların aşıları, kadınların olması gereken aşıları ve genel şikâyetlerin tespitiyle ilgili veri tabanı oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

İPEKYOL: Zorla bağış alanlar yandı!
39 bin okulun hesabı inceleniyor
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 21 Temmuz`da bir genelge yayınlayarak kayıt yaptırma ve diplomaların verilmesi sırasında okulların "bağış" adı altında ücret almamalarını istedi.Dinçer,verdiği talimatı da takip edeceğini duyurdu ve olayla ilgili soruşturmaların başlatılacağını açıkladı.Konu hakkında önceki hafta bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da söz konusu olaylarda okul yönetimlerinin zan altında bırakılacağını söylemişti.

Şanlıurfa SEMBOL : "400 PROJE 600`Ü GEÇECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa`da hayata geçirilecek önemli projelerin müjdesini verip, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, Şanlıurfa ile ilgili AK Parti`nin seçim taahhütnamesinde yer alan `4 yılda 400 proje`nin 600`ü geçeceğini belirterek, Şanlıurfalıların hak ettiği hizmetlere kavuşacağını söyledi

ŞANLIURFA GAZETESİ: Ailelerin kavgası ölüm getirdi
Şanlıurfa`nın Viranşehir İlçesi`nde aileler arasında çıkan tartışmadan etkilenen 15 yaşındaki Mustafa E. av tüfeğiyle intihar etti.
Olay saat 16.00 sıralarında Viranşehir İlçesi`ne bağlı Satıcık Köyü`nde yaşandı. İddiaya göre pamuk tarlasında çalışan Mustafa E. ailesi, akrabalarıyla tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmadan etkilenen 8. sınıf öğrencisi Mustafa Ekinci eve koştu. Kapıyı üstüne kilitleyen Mustafa E. av tüfeğiyle intihar etti. Başından yara alan genç, Viranşehir Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Ekinci, hayatını kaybetti. Gencin cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. Emniyet güçleri hastane içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Ali Durmaz-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir