• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
"Yasağın kaldırılması memnuniyet verici"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, başörtüsü yasağının kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Açıklamasında Kava, “Sendika olarak yıllardır öğrencilerin ve kamu çalışanlarının yönetmeliklerdeki "başı açık" ibaresi dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetlerin sonlandırılması adına yürüttükleri mücadelede sonuca ulaşıldı. Sendikanın üniversite öğrencileri ve kamuda çalışan kadınların yaşadıkları mağduriyetleri sonlandırma noktasında çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı imza ve sivil itaatsizlik eylemleri ile toplumsal talebi sürekli gündemde tuttuk.” dedi.

Açıklamasının devamında Kava, “Eğitim Bir Sen olarak kamu çalışanları ve üniversite öğrencileri ile ilgili yürüttüğümüz mücadeleden sonuç aldık. İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları dışındaki okullarda hala geçerli olan 'başı açık' ibaresinin kaldırılması için mücadelemize devam ettik ve bu talebimizi her platformda diri tuttuk. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan başı açık ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır' diyerek bir yasağın daha kalktığını kamuoyuna duyurmuştur. Eğitim Bir Sen Bingöl şubesi olarak, başta üyelerimiz ve teşkilatımız olmak üzere yasağın kalkmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Enis Ağırbaş – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir