• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2509.267
  • ...
"Başörtüsü yasağının kaldırılmasında geç kalındı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrencilerin başörtülü şekilde okula girmesine yönelik engel, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla kaldırıldı. Ancak vatandaşlar, yasağın kaldırılmasında geç kalındığını söylediler.

Kız çocuklarını ortaöğretim sınıfına gönderen Batmanlı vatandaşlardan Nazmi Ortaç, bu toprakların İslamileşmesi, bu toprak halklarının İslam’a kazanılması yolunda Müslümanların çok büyük fedakârlıklar ve gayretler gösterdiğini söyledi.

Ortaç, “Halkı Müslüman olan ve bu uğurda çok büyük fedakârlıkları ataları tarafından gösterilmiş bu Müslüman halk için başörtüsünün serbest bırakılmış olması çok büyük bir acıdır. Aslında bunca yıl nasıl yasak edildiği, Allah’ın emrettiği bir helalini yüzde 90 halkı İslam olan bu topraklarda nasıl yasak getirildiği üzerine konuşmak gerekiyor. Çok acı bir olaydır. Bu aslında halkı Müslüman olan bölgenin veya bir ülkenin insanlarına başörtüsünün serbest olması çok büyük bir nimet de değil, minnet de değil. Başörtüsü yasağı, gasp edilmiş, yıllarca zulüm aracı olarak Müslüman kadınlarına ve yahut kızlarına baskı aracı olarak uygulanmış sistemin bir yanlışının da aslında vazgeçmeye çalışması, dönüşüdür.” dedi.

“Geç kalınmış bir adımdır”

Yasağın kaldırılmasında geç kalındığını belirten kız öğrenci babası Emin Uraz ise, “Malumunuz birkaç seneye kadar da kız çocuklarımızı okula gönderirken, örtülerinden dolayı onları okula isteksiz gönderiyorduk. Okul ortamının kötü olmasından inancımızın gereği çocuklarımızı öğüterek göndermemiz gerekiyordu. Çocukların başı açık iken de velilerin zoruna gidiyordu. Velinin istemediği bir durumdu. Yalnız hükümetin son zamanlarda attığı adımlarından dolayı ortaöğretimde örtünün serbest bırakılması güzel bir gelişmedir. Aslında geç kalınmış bir adımdır. Halkın yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede halen başörtüsü ile uğraşılması kabullenemeyecek bir durumdur. Bunun için gerçekten adım atılmışsa takdire şayan bir durumdur.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir