• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-06 Ekim Perşembe Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Umut Der`den Muhtaç Ailelere Yardım`
Umut Der Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut Der Gıda Bankası), fakir ailelere yardımında bulunmaya devam ediyor. Dernek, bugün de 121 muhtaç aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu.
`Yumurtada Allah Yazısı Görenleri Şaşırttı`
Yumurta kolisinden alınan yumurtanın üzerinde Arapça "Allah" yazısı şaşkınlık yarattı. Batman`ın Bağlar Mahallesi`nde oturan Salih Bal, Marketten aldığı yumurta kolisinin içerisinde bulunan yumurtanın birinin üzerinde Arapça harflerle "Allah" yazdığını fark etti. Oldukça şaşıran Bal, "Görünce çok şaşırdım. Gözlerime inanamadım. Emin olmak için müftüye gittim. Müftü de inceledi ve yazıyı doğruladı" dedi.

Mezopotamya Gazetesi; `Güneştekin Nasıroğlu`nu Ziyaret Etti`
Ak Parti il Başkanı Murat Güneştekin Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Osman Nasıroğlu`na tebrik ziyaretinde bulundular.

Medya Gazetesi; `Umut Der`den Yoksul Ailelere Yardım`
Batman Umut Der, Batman kent merkezinde tespit edilen 121 yardıma muhtaç yoksul aileye temizlik malzemesi ve gıda yardımını gerçekleştirdi. Batman`da faaliyet gösteren yardım kuruluşu olan Umut Der Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut Der Gıda Bankası), fakir ailelere yardımında bulunmaya devam ediyor. Dernek, dün de 121 muhtaç aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptı.

`Taşımalı Eğitim Öğrencileri Ve Velilerini Mağdur Ediyor`
Eğitim-Sen Batman Şubesi Başkanı Bülent Hatun,2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı henüz üç haftadır başlamışken ne yazık ki birçok kronik sorun her zamanki gibi baş gösterdiğini belirterek, Son olarak da İlimiz Kozluk İlçesinde uygulanmaya çalışılan Taşımalı Eğitim öğrencileri ve öğrenci velilerini mağdur ettiğini ifade etti.

Pusula Gazetesi `Hizarla Başını Kesti`
Odun kesmekte kullanılan hizar makinesi ile dikkatsiz vatandaş kendini yaraladı. Evinin bahçesinde bulunan odunları kesmeye çalışan Siraç Ekmen isimli vatandaş dikkatsizliğinin kurbanı oldu.

`Virajı Alamayınca Ağır Yaralandı`
Aşırı hız nedeni ile virajı alamayan motosiklet sürücüsü kaza yaparak ağır yaralandı.

Batman Umut Gazetesi; `Beşiri Hastanesi Yolda`
Batman`a en yakın ilçe merkezlerinden biri olan Beşiri`de, TOKİ tarafından yaptırılan 15 yataklı İlçe Entegre Hastanesinin yapımı devam ediyor.

`Batman`a Büyük Yatırım Yolda`
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Batman`a yeni bir proje daha gerçekleştiriyor. Batman Emekliler Derneğinin uzun süredir Valilik ve çeşitli makamlar nezdinde yaptığı girişimlerle emeklilere konut projesi çalışmaları semeresini veriyor.

Batman Barış Gazetesi; `Yazık!`
Batman`da bir evin bahçe kenarından geçen şebeke hattında meydana gelen patlama sonucu tonlarca su boşuna aktı.

`"Halk-Polis ortak mücadele etmeli"`
Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı bugünlerde, vatandaşların polise yardımcı olmaları istendi. Batman`da her gün uyuşturucu operasyonları yapan, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasını önlemek için gece-gündüz çalışan emniyet birimlerinin vatandaşlardan alacağı destek ile daha fazla başarı sağlanabileceği belirtildi.

Batman Postası Gazetesi; `Örnek Babaya Yardım`
Üç çocuğu Üniversitede okuyan ve bir çocuğu da dershanede eğitim gören temizlik işçisi Osman Akkoyun Fen Lisesi`den yardım eli uzatıldı. Aylık 600 TL ile ikisi Tıp Fakültesi biri mimarlık ve diğeri dersanede olmak üzere toplam 4 çocuğunu okutan Osman Akkoyun inanılmazı başarırken, Fen Lisesi yönetimi ve öğretmenlerinden anlamlı yardım geldi.

Batman Gazetesi; `İçme Suyu Boşuna Akıyor`
Şebeke hattında meydana gelen patlama sonucu tonlarca su boşuna aktı.
Vatandaş belediyeyi aramasına rağmen bir şey yapılmadı. Önceki gün sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi 1626. ve 1623. sokakların kesiştiği bir evin bahçe kenarından geçen şebeke hattında patlama meydana geldi. Şebeke hattında meydana gelen patlamada tonlarca içme suyu boşuna akıp heba oldu.

Batman Çağdaş Gazetesi; `12 Bin Yıllık Höyükler Havzada!`
Arapça, `tel` diye tabir edilen höyüklerin tümünün aynı olmadığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Selam Uluçam; "Dicle ve Batman çayı havzasındaki höyükler, Neolitik çağ`dan günümüze uzanıyor. Bu höyüklerin çoğu eski kültür katmanlarından oluşan yerleşim birimleridir" dedi.
Veysi Rüzgar, Halid Coşkun-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir