• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
Yıldırım Kent Konseyi'nden 'Bonzai' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yıldırım İlçesi Kent Konseyi tarafından, son günlerde kullanımı artan ve ölümlere neden olan bonzai konusunda İncirli Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.


Toplantıda konuşan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, “En önemli sorunlarımızdan biri olan kuşkusuz uyuşturucu müptelası olmuş gençliğimizdir. Özellikle son zamanlarda kullanımı artan bonzainin gençlerimizde oluşturduğu tahribat göz ardı edilemez boyutlardadır.” dedi.


Bonzainin beyin hücrelerinde önemli hasarlara neden olduğunu söyleyen Tilci, “Bizler sokaklarımızda hızla yayılan ve yaşlı genç, kadın erkek demeden birçok kişiyi pençesine alan ölümcül büyük salgına dikkat çekmek için buradayız. Bu salgın son 7 yıl içinde 10 kat artarak şehirlerimizde hızla yayıldı ve can almaya başladı. Bizler, başta bonzai olmak üzere bağımlılık yapan bütün maddelerin üretimini, kullanımını, dağıtımını ve özendirilmesinin engellenmesi için yapılacak caydırıcı yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini destekliyoruz.” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir