• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Kobani`den gelen aileye YAR-DER yardım etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’de yaşanan savaş dolayısıyla Kobani’den Şanlıurfa’ya gelerek akrabalarının evine yerleşen 18 nüfuslu aileye Şanlıurfa Yardım Eli Derneği tarafından yardım edildi.

Kobani’den 4 gün önce kaçan ve Şanlıurfa’da bulunan akrabalarının evine yerleşen 18 nüfuslu Muhammed Hüseyin ailesi, yerleştikleri evde de nüfusun 10 kişi olması sebebiyle aynı evde 28 kişi barınmak zorunda kaldılar. Evde bulunan yatakların yetmemesi üzerine aile fertlerinin çoğu yerde yatmak zorunda kaldı.

Ailenin mağduriyetini haber alan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) ise, aileye yardım etmek için harekete geçti. Yardım komisyonunun tespitleri sonucunda dernek tarafından aileye yardım edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan YAR-DER Başkan Yardımcısı İ. Halil Bilen, “İlk başta bu aileye yatak, battaniye ve gıda yardımında bulunduk. Savaştan kaçarak bize sığınmış olan bu insanlara yardımcı olmak için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu insanlar sadece üzerlerindeki elbiselerle kaçıp gelmiş ve canlarını zor kurtardıklarını söylüyorlar. Herhangi bir şey almaya vakitleri olmamış. Şimdi bizim de bu insanlara karşı ensar olma görevimizi yapmamız gerekiyor. Öncelikle bu ailelerin birinci derece ihtiyaçları olan yatak, battaniye ve elbisedir. Her gün başka aileler bizi arayıp yerde yattıklarını söylüyorlar. Bu konuda duyarlı olan herkesin bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Mehmet Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir