• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Şanlıurfalılar Kobanililere duyarsız kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -  Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle sınırdan geçerek Suruç ilçesine gelen Kobanili sığınmacılar için harekete geçen belediyeler, STK’lar ve hayırseverler yardım elini uzatıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan hayırsahipleri bugün yardım çalışmaları için Suruç’a hareket ettiler.

Kobanili sığınmacılara yönelik yapılacak yardım faaliyetleriyle ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Bildiğiniz üzere 3-4 gündür Suruç sınırımızda yoğun bir şekilde Suriye'den geçişler var. Şu an itibariyle geçenler 150 binin üzerindedir. Buna karşın her zamanki gibi Şanlıurfa halkı, sivil toplum örgütleri ve belediyeler duyarsız kalmadı. İlk günden itibaren yaraları sarmak için Şanlıurfa kenetlendi, yardım ediyor." ifadelerini kullandı.


“Dünyanın en güçlü ekonomileri bile zorlanır”

Suruç'taki Suriyelilere yapılan yardımların basit görülmemesi gerektiğini ifade eden Güvenç, "Takdir edersiniz ki 100 binin üzerindeki bir nüfusu 1-2 günde istediğimiz standarda çıkartmak kolay değil. Dünyanın en güçlü ekonomileri bile bunu tölare etmekte, bunun üstesinden gelmekte zorlanır. Ama halkımız; inancıyla, samimiyetiyle, devletiyle, hükümetiyle, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla bütünleşerek acıları en aza indirmeye çalışıyor. Bu bağlamda; bugün burada bir kamyon su, bir kamyon çocuk bezi, bir kamyon süt ve mama, bir kamyon temizlik malzemesi ve 15 ton sebze ve meyveyi sembolik olarak Suruç'a götürüyoruz. esnaf odası başkanı, hal başkanı, borsa başkanı, bütün belediyelerimiz, ismini burada sayamadığım ve şu an burada gördüğünüz Şanlıurfa'nın çok değerli siyasi temsilcileri, meslek odası temsilcileri, topyekûn bütünleşerek. Yaraları sarmak, samimiyetimizi göstermek, yaralı insanlara ulaşabilmek, gönüllerini yapmak, sıkıntılarını gidermek için Suruç'a hareket ediyor." diye konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir