• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Viranşehir Cam-Der bayram yardımlarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı Platformu üyesi Cami-Der, kurban bayramının yaklaşması ile yardımlarını hızlandırdı. 70 Suriyeli aileye giyim yardımında bulunan dernek, 65 Viranşehirli aileye de giyim yardımı yapacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, "2 bin 400 parça elbiseyi 70 Suriyeli aileye dağıtarak 70 ailenin fertlerinin tamamını giydirmiş olduk. Bazı ailelere de battaniye yardımında bulunduk.  Dağıtımını yaptığımız elbiselerin tamamı kullanılmamış olup, bay, bayan ve çocuk giyiminden oluşmaktadır.” dedi.

Kaya açıklamasının devamında “ İnşallah bu hafta içinde Viranşehir’li 65 aileye 850 yeni parçadan oluşan giyim yardımı yapacağız. Yardımların fakirlere ulaştırılmasında emeği ve katkısı olanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Yardım alan Suriyeli vatandaşlar da, Türkiye’ye geldiklerinden bu yana Viranşehir’de en çok Cami-Der'in kendilerine sahip çıktığını ifade ederek başta giyim, gıda ve muhtelif ev malzemeleri olmak özere birçok ihtiyaçlarının Cami Der tarafından karşılandığını söyledi.

Yardım alan bazı Suriyeli ailelerin son çatışmalardan kaçan Kobani halkından olduğu gözlendi. Viranşehirli fakirlere bu hafta sonuna kadar giyim yardımı yapılacak. Kurban eti dağıtımı hazırlıkları ise sürüyor.   (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir