• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TOKİ Konutlarına 1 Başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)`nın Türkiye genelindeki konut hamlelerinde binlerce kişi ev sahibi olmak için sıraya girerken, Ankara`nın Bala ilçesinde ise tam tersi yaşanıyor.

Bala Belediyesi, ilçeden göç eden nüfusu tekrar geri çekmek ve ilçe sakinlerini de TOKİ`nin verdiği imkanlarla ev sahibi yapmak için arsa ile birlikte proje sundu.

168 konutun yapılması planlanan Bala`ya TOKİ, projenin gerçekleştirilmesi için belediyeden ön başvuru talebi istedi. Ancak mart ayında başlayan ön başvuru sürecinde sadece aynı zamanda belediye meclis üyesi olan bir kişi, TOKİ`nin yaptığı konutlardan almak için başvurdu.

Bala Belediyesi, şimdi bu sayıyı artırmak için TOKİ`den iki ay daha süre istedi.Bala`nın hemen girişinde yer alan merkezi konumdaki TOKİ konut arsası için belediye TOKİ`ye arsa sundu.

Mülkiyeti Bala Belediyesi`ne ait 13 bin metrekare arazi üzerine planlanan toplu konut projesi için (2+1) 85 metrekare, (3+1) 110 metrekare daire seçenekleri sunuldu. Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz alt ve orta gelir grubuna yönelik hazırlanan projenin yapımı için TOKİ`ye başvurduklarını, ancak şu ana kadar belediye meclisi üyesi olan bir kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti. TOKİ`den iki aylık bir süre daha istediklerini belirten Gürbüz, "Amacımız, ilçemize bir konut projesi kazandırmak. Hem Bala`dan giden nüfusu buraya çekeceğiz hem de Bala`ya güzel bir konut projesi sunmuş olacağız. Vatandaşların talebini bekliyoruz." dedi.

Başkan Gürbüz, TOKİ tarafından yapılacak konutların ilçedeki konut açığını büyük ölçüde hafifleteceğini belirterek, Bala`yı fiziksel ve sosyal yönden gelişmiş bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. TOKİ konutlarına başvuruda bulunan Bala Belediyesi Meclis Üyesi Arif Kaplan ise "Benim eve ihtiyacım yok. Sadece öncülük etmek için başvuruda bulunmuştum." açıklamasında bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir