• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılması sevindiricidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrencilerin başörtülü şekilde okula girmesine yönelik engel, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla kaldırıldı.

Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili İLKHA’ya yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağının kaldırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yasağın kaldırılmasını, geçmişin Türkiye’sini göz önünde bulundurarak olumlu bir adım olarak karşılayan Duyu, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren halkın dini değerlerine karşı savaş açılmış olduğunu kaydetti.

“Yasağın kaldırılması sevindiricidir”

Başörtüsü engelinin kaldırılmasına yönelik alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Duyu, “Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren halkın dini ve örfi değerlerine savaş açıldı. Bunların içinden biri de kadının tesettürü, başörtüsüydü. İnsanlar okullarından edildi ve yasaklar aldı başını gitti. Türkiye’nin sathında mağduriyetler yaşandı. Biz de bu sürece karşı 2011 yılında Tesettüre Çağrı Platformu adı altında bir platform oluşturduk. Bu yasaklamalara karşı mücadele ettik. Ortaöğretimde ‘başı açık’ ibaresinin kaldırılması bizim için sevindirici bir adımdır. Yeterli bulmasak ta bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

“Anayasal güvence şart”

Başörtüsü ve inanç hakkının anayasal güvence altına alınmasını isteyen Duyu, “Bu yasak kaldırılınca Türkiye uçuruma yuvarlanmadı. Uygulamaya geçilirse öğrencilerimize bir değer katılacak. İleriki zamanlarda bu yasağı dayatabilecek bazı çevreler, bazı siyasi partiler var. Fırsat bulduklarında tekrar evlatlarımıza zorluk yaşatacaklardır. Bu zorlukların yaşanmaması adına anayasal güvence şarttır.” şeklinde konuştu.

(Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir