• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
Gaziantep'e metro yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ulaşım Mastır Planı’nda metroyu Gaziantep’e kazandırmak istediklerini söyledi.

Gaziantep’e ulaşım mastır planı kapsamında metro yapılacağını belirten Şahin, “Çalışmalara başladık. Ulaşım Mastır Planı yapıldıktan sonra önümüzü daha iyi göreceğiz. Kısa vadede kavşaklardaki göbekleri kaldırdık. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde göbekleri kaldırdık. Akıllı kavşakları getirdik. Tramvay hattımızı tren yolu ile birleştireceğiz. Karataş’tan Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar yolcu taşıyacağız. Ancak uzun vadede mutlaka metroyu bu kente kazandırmalıyız.”şeklinde konuştu

Yüzüncü Yıl Kültür Parkı’nın da devam etmesi gereken bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, “Parkın kamulaştırılması için 120 milyon liralık bir para gerek, bu rakam ise çok büyük bir rakamdır. Bu kaynağı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Projenin yapılması durumunda kentin önemli bir eksikliği karşılanmış olacaktır.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir