• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa`da bilgilendirme semineri yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa il teşkilatı birinci bilgilendirme semineri, HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens’in de katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılış konuşması HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın yaptı. Partinin ilk girdiği 30 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Yalçın, “Yerel seçimler için 5-6 ay içerisinde tüm ilçelerde teşkilatlanmalarımızı tamamlayarak seçimlere hazırlandık. Bu çalışmalar kapsamında kadın- erkek tüm üyelerimiz, gece gündüz demeden olağanüstü bir çaba ile yüzlerce köy, binlerce ev ve binlerce esnafı ziyaret etti. Urfa urfa olalı böyle bir çalışmaya şahitlik etmemiş idi. Sizin bu azimli çalışmalarınızı seçmenler de dile getirdi. Bu gayretiniz rakiplerimizi de hayretler içerisinde bırakmıştır” ifadelerini kullandı. Yalçın, çalışmalarındaki gayret sebebiyle üyelerine teşekkür etti.

Hür Dava Partisi`nin Sosyal Politikaları hakkında partililere seminer veren Medya Ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Yerel seçim sonuçları değerlendirmemizde parti programımızın yeterince bilinmediğini gördük. Programımızdaki çözüm ve önerilerimizi, günümüz sorunlarına bakış açımızın halkımız tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için bir dizi seminer yapmaya karar verdik.

Çok güçlü bir programımız var. Bir kaç ay sonra ikinci yaşına basacak olan partimizin programındaki kimi isteklerin, çözüm ve söylemlerin bugün rakiplerimiz tarafından dillendirildiğini ve istendiğini görüyoruz. Örnek olarak, parti programımızda istediğimiz bir şey bu memleketin iki asli kurucu halkı vardır. Biri de Kürtlerdir. Kürtlerin dili resmi dil olmalıdır diye talebimiz var. Biz bunu iki yıl önce parti programımıza koyduk bugün kimileri daha yeni söylüyorlar” şeklinde konuştu.

İslami referanslı bir parti olduklarının altını çizen Cens "Parti programımızda Kur`an’a, İslam’a aykırı tek bir istek, tek bir söylem yoktur.İslam ile günümüzün tüm sorunlarının çözüleceğini anlatmaya çalışıyoruz. Hz. Peygamber (sav) sadece İslam’ı tebliğ etmiyordu, aynı zamanda bir devlet başkanı idi, idareci idi. Hz. Peygamber (sav) devlet yönetmekle beraber şehir de yönetmiştir, günümüzün belediyecilik hizmetlerini de yürütmüştür. İslam’ın sosyal politikalarının ilk örneğini İslam’ın ilk şehir prototipi Medine`de görmekteyiz. İnsanların içme suyu ihtiyaçlarından, sağlıklarını korumaya, güvenliklerinden eğitimlerine kadar pek çok sorumluluğu beraber yürütmüştür." ifadelerinde bulundu.

(Mehmet Demir/A.Hekim Bulut-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir