• DOLAR 32.527
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.789
  • ...
Bursa'ya büyük bir mezbahane yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Afyon Ticaret Borsasını ziyaret eden Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Bursa’da bir mezbahanın yetmediğini, bunun için canlı hayvan borsası, karkas et borsası ve mezbahayı tek tesiste bir araya getirecekleri ve bu kapsamda geniş çaplı inceleme ve etüt çalışmalarının bulunduğu bir tesisin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Afyon Ticaret Borsası’na ait yapımı devam eden canlı hayvan borsasını incelemek amacıyla gerçekleşen ziyarete, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Uşun ve Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay katıldı.

“Bursa’da borsamıza ait bir mezbahamız var ancak yetmiyor”

Yeni yapılacak olan canlı hayvan borsası projesine dair bilgiler veren Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “ Bursa, nüfusu her geçen gün artmakta olan büyük bir şehir. Konumu itibariyle de son derece önemli bir yere sahip. Bursa’da borsamıza ait bir mezbahamız var ancak yetmiyor. Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte daha kapsamlı bir kompleks yapacağız. Canlı hayvan borsası, karkas et borsası ve mezbahayı tek tesiste bir araya getireceğiz ve bu kapsamda geniş çaplı inceleme ve etüt çalışmalarımızda sona geldik sayılır. Daha somut adımları önümüzdeki günlerde atmış olacağız.” dedi.

“İhmal ve mağduriyeti ortadan kaldırılabilir”

Bursa’ya tek tesisin yeterli olacağını belirten Afyon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, “Bizim sizlerin seviyesine gelebilmemiz için en az 50 yıl gerekir. Büyük bir borsasınız ve arkanızda Bursa Büyükşehir Belediyesi var. Planlamış olduğunuz proje hayvancılık ve et sektörüne ivme kazandıracaktır. Eğer canlı hayvan borsası, karkas et borsası ve mezbahayı bir tesiste faaliyete geçirirseniz alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek ihmal ve mağduriyeti ortadan kaldırmış olursunuz. Projeniz sadece Bursa için değil bölge ve ülkemiz için son derece ciddi bir öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.

Afyon Ticaret Borsası’ndaki ziyaretin ardından iki borsa yetkililerinin de bulunduğu heyet, canlı hayvan borsası inşaatında incelemelerde bulundu. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir