• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
KCK`dan Yakalanan Av. Erdem`in İlginç İrtibatları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nde sorgusu süren Gönül Erdem, Karargâh Evleri soruşturmasında adı geçenErgenekon sanığı Albay Cengiz Köylü`nün de avukatı. KCK`nın İstanbul yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu ileri sürülen Erdem`in, Ergenekon davasında aranan sanıklardan Bedrettin Dalan ile akraba olduğu iddia ediliyor.

Terör örgütü KCK`ya yönelik operasyonlar kapsamında Büyükada`daki evinde arama yapılan İstanbul Barosu`na kayıtlı avukatlardan Gönül Erdem`in ilginç irtibatları dikkat çekti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nde sorgusu süren Avukat Erdem`in, Karargâh Evleri soruşturmasında adı geçen Ergenekon davası sanıklarından Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü`nün de avukatı olduğu ortaya çıktı.

 

KCK`nın İstanbul yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu ileri sürülen Gönül Erdem, Albay Köylü`nün üçüncü iddianamede avukatı olarak yer aldı. Ergenekon davasında aranan sanıklardan eski Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan ile akraba olduğu iddia edilen Erdem, Ergenekon sanığı Hava Albay Cengiz Köylü`nün yargılandığı Ergenekon davasında savunma da yapmıştı. Balyoz darbe planınınHava Kuvvetleriayağı olan Oraj Harekât Planı`nın hazırlanmasında görev aldığı öne sürülen Köylü`nün MİT`in ortaya çıkardığı `İP/Karargâh Evleri` yapılanmasında da adı `askerî kanat sorumlusu` olarak geçiyor.

Gönül Erdem, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen `Hayata Dönüş` operasyonu davasında BDP adına müdahil olma talebinde bulundu. Erdem`in talebi reddedildi. Aynı zamanda BDP üyesi olan ve hukuk komisyonunda bulunan Avukat Erdem`in Büyükada`daki evine on beş günde bir gidip geldiği belirlendi. Arama yapılan evin komşuları, Erdem`in yaklaşık 7 yıldır Büyükada`da yazlık evi bulunduğunu, herhangi bir şüpheli hareketine rastlamadıklarını söyledi. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık iki yüz metre yakınlıktaki lüks evde Erdem`in bilgisayarlarına soruşturma kapsamında el konuldu. Komşuları, Erdem`in 1 kız, 1 erkek çocuğunun zaman zaman evde içkili parti vererek arkadaşlarını da getirdiğini anlattı. Erdem`in, daireye 2 bin 500 lira kira ödediği öğrenildi.

Öte yandan terör örgütü KCK`ya yönelik operasyonda aralarında BDP`lilerin veKCKİstanbul sorumlusu Mümtaz Aydeniz`in de bulunduğu 99 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah erken saatlerde Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde tespit edilen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel doküman ve belgelere de el konuldu. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorguları devam ediyor.
 

Haber ajansları

Bu haberler de ilginizi çekebilir