• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Mudanya'ya yeni bir üniversite yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - BALKANSİAD ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı tarafından Mudanya’ya üniversite yapılacak. Proje çalışmaları hakkında bilgi veren BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, “Son bir yılda Türkiye’de 4 adet, Bursa’da da tek biz Eğitim Vakfı onayı aldık. Vakfımız çalışmalarını eğitim, eğitim, eğitim düsturu ile sürdürecek. Şimdilik burslarla ve stajlarla başladık ama ilerleyen zamanlarda vakfımızın üzerine olan 65 dönümlük arsada önce öğrenci yurdu, sonra yüksekokul, daha sonra da gücümüz yettiğince inşallah üniversite kurma hayalimiz var.”ifadelerini kullandı.


BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’na ait 65 bin metrekarelik bir alanın olduğunu belirten Şahin, bu 65 dönümlük alanın bulunduğu aynı bölgede ilave arazi arayışlarının devam ettiğini ve 40 dönümlük bir alan tespit ettiklerini söyledi. Şahin, burası için de çalışmalar yürüttüklerini, böylelikle 105 dönüm araziye ulaşacaklarını ifade etti.

“Mudanya’nın İstanbul’a olan yakınlığı oldukça önemli”
Mudanya’nın ulaşılabilirlik durumunu, üniversite kurulması için ideal bir nitelik olarak değerlendiren BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Onur, “Mudanya, üniversite kurulması için ideal bir şehir. Özellikle de ulaşılabilirlik anlamında çok kilit noktada. Mudanya’nın İstanbul’a olan yakınlığı ise bu bağlamda oldukça önemli bir durum. Bu yakınlık, İstanbul’da eğitim veren kaliteli öğretim üyelerini, kurmayı planladığımız üniversitede ders verdirtmeye olumlu katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta, İstanbul içerisinde bir yerden bir yere gitmenin almayacağı süre zarfında bu kişiler Mudanya’da olacak ve akşam evlerine daha kolayca ulaşabilecekler. Bunların hepsi daha fikir aşamasında ama hepsi zamanla olgunlaşacak.” şeklinde konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir