• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ölümle burun buruna bir hayat sürdürüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman merkez Belde ve Çamlıtepe Mahallelerini birbirinden ayıran Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryollarına (TCDD)  ait geçitten her gün binlerce kişi karşıdan karşıya geçerek adeta ölümle burun buruna kalıyor.

Çamlıtepe Mahallesinden çocuklarını okula gönderen ebeveynler, çocuklarının hayatından endişe ediyor. Her gün çocuklarının TCDD’ye ait rayların üzerinden geçmek zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bu sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

“Yüreğimiz ağzımıza geliyor”

Belde Mahallesinde bulunan İMKB Belde İlköğretim Okulunun arka kısmından Çamlıtepe Mahallesi 4045 sokak ile ve diğer sokaklara gitmek için Demiryolu üzerinden geçmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Çamlıtepe Mahalle sakinlerinden A.D isimli vatandaş, “Her gün TCDDY’ye ait demiryolunun üzerinden geçmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor. Tekrar eve döndüklerinde de bu yolu kullanıyorlar. Yetkililerden isteğimiz bir an önce ya üst geçit ya da alt geçit yapsınlar. Araçların ve çocuklarımızın, bizlerin geçebileceği güvenli bir yol istiyoruz. İllaki kazalar olunca mı yetkililer harekete geçecek? Demiryolu üzerinde geçen tren, araçlara ve vatandaşlara çarpma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Çocuklarımız her gün bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Her gün çocuklarımızı okula gönderirken yüreğimiz ağzımıza geliyor. Acaba çocuklarımıza bir şey olur mu endişesi yaşıyoruz.” dedi.

Sokaklarının DSİ kanalı ile çevrili olduğunu kaydeden mahalle sakinlerinden H.S isimli vatandaş ise, “Özel bir hastaneye giden ve demir yolu ile paralel bir yol yapılacağı belirtilmişti. Fakat bugüne kadar yetkililer 3 maymunu oynadılar. Ayrıca Batman Bölge Devlet Hastanesine giden ve NATO’nun içinden geçen yolun açılması da hayal oldu. Yetkililer sürekli bizleri oyalıyor. Bugün yarın açılacak deniliyor, fakat bugüne kadar bir arpa boyu dahi yol kat edilmiş değil. Bizlere adeta ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor.” diye konuştu.

“Kanal, İluh Deresi’ni aratmıyor”

Yıllarca yağmur suyu nedeniyle kanal oluşan Çamlıtepe Mahallesi 4045 sokak çevresinde yapılan yol çalışması vatandaşlara rahat bir nefes aldırırken, kanal çevresinde oluşan inşaat atıkları ve çöp yığınları ise çocukların oyun alanı haline gelmiş durumda. Yaz aylarında çevreye kötü koku yayıldığını ifade eden mahalle sakinleri, kanalın kapatılmasını ve çevre düzenlemesi yapılmasını istediler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir