• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
"Öğrencileri ayrıştıran yasak ortadan kalktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İnancı gereği başörtüsü takan öğrencilere yıllardır uygulanan yasağın kaldırılması tüm kesimler tarafından sevinçle karşılandı.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Başörtüsü ile ilgili verilen mücadelelerin ne aşamalardan geçtiğini unutmuyor, yapılan zulümleri, geçilen merhaleleri, atlatılan zorlukları bu anlamda çok değerli bulduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.” denildi.

“Öğrencileri bölen, ayrılıkçı zihniyetin ürünü yasak ortadan kalktı”

Bakanlar Kurulu’nun uzun yıllardır süregelen yasaklardan birisini daha ortadan kaldırdığına değinilen açıklamada, “Yıllardır mücadele verilen, yüzlerce-binlerce öğrencinin talebi olan ve artık düzenlenmesi zaruret halini alan ortaöğretimlerde başörtüsü hakkı yapılan düzenleme ile serbest bırakıldı. Böylece ortaöğretimde başörtüsünü yasaklayan, orta kısımları kapatan, puan adaletsizliği ile öğrenciler arasında ayrımcı tohumlar eken zihniyetin süregelen bir uygulamasına daha son verilmiş olundu. Yönetmeliğin değiştirilerek, dileyen öğrencinin başörtüsü ile eğitim alma hakkının iadesini mutluluk ile karşılıyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve kabinesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

“İnancımızdan ödün vermeyeceğiz”

Emeği geçenlere teşekkür edilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi; “ÖNDER olarak; başörtüsü davasında emeği geçen ve yasağın kaldırılmasında yoğun çaba ve uzun mesailer harcayan hükümet yetkililerine, bu süreçte elindeki imkânlar ile mücadele vermiş olan tüm kurum, kuruluşlara ve katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Ve biliyoruz ki; Hak bildiğimiz davadan dönmediğimizde, illegal yollara sapmadan, inancımızdan ödün vermeden, yasal yollar ile verdiğimiz hiçbir mücadeleyi kaybetmeyeceğiz. Bu bağlamda başörtüsü mücadelesinin asıl muhatapları, yılmaz bekçileri Mümine kardeşlerimizi de tebrik ediyoruz.” (Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir