• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Kobani'den getirilen hayvanlar bedeli ödenerek kesiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Suruç’a sığınan Kobanili mültecileri ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Küçük, sığınmacıların yanlarında getirdikleri küçükbaş hayvanların kendileri tarafından satın alınarak kontrolleri yapıldıktan sonra kesildiğini söyledi. Küçük; satın alınan hayvanların hastalık riski bulunduğu için piyasaya sürülemeyeceğini de ayrıca belirtti.


İlk olarak Suruç Yatılı Bölge İlkokulunda kalan aileleri ziyaret eden Vali Küçük, çocuklarla okul bahçesinde bir araya geldi. Okul bahçesinde yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Küçük, misafirler için titizlik gösterilmesini istedi. Daha sonra ailelerin kaldığı odalara geçen Küçük, sığınmacıların taleplerini dinledi. Özellikle çocukları için süt ve çocuk bezi isteyen aileler, Vali’den yardım istedi.


“Daha büyük kitleler bekliyoruz”

Daha sonra Suriyeli misafirlerin barınma sorununu çözmek için yeni kurulan çadır kenti ziyaret eden Vali Küçük, burada bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Küçük, “130 bin kişinin giriş yaptığı Suruç’ta girişlerin kontrollü yapılıyor. Geçici toplanma merkezlerine alınan Suriyelilerden yanında kalacak akrabası olmayanları yatılı bölge okuluna yönlendiriliyorlar. Göçler şimdilik azaldı ama yeni ve daha büyük kitleleri bekliyoruz.”dedi.

Bayram öncesi getirilen hayvanlara tedbir

Gazetecilerin soruları üzerine Suriye’den kaçarak gelenlerin yanlarında getirdikleri küçükbaş hayvanların kendileri tarafından satın alınarak kontrolleri yapıldıktan sonra kesildiğini söyleyen Vali Küçük; satın alınan hayvanların hastalık riski bulunduğu için piyasaya sürülemeyeceğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tesislerinde kontrolden geçirildikten sonra kesildiğini ve satın alınan hayvanların rayiç bedel üzerinden satın alınarak bedelinin peşin olarak sahiplerine ödendiğini belirtti.

Küçük, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Milletimiz cömertliğini ve misafirperverliğini burada da göstermiştir. Bu yükü hep birlikte, seve seve kaldırıyoruz. Bu bizim inancımız ve geleneğimizdir.” Son olarak güvenlik güçleri tarafından sınır güvenliğinin en üst seviyede sağlandığını dile getiren Küçük, “Sınırla ilgili en ufak bir tereddüdümüz ve korkumuz yok. Bu anlamda vatandaşlarımız rahat ve müsterih olsunlar. Sınırlarımız tamamen güvenlik güçlerimizin kontrolü altındadır” ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir