• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
"Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik motive programı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Kur’an Kursu öğreticilerini motive etmek âmâcıya program düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce planlanan ve Bingöl Üniversitesi Rektörlük salonunda düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanlarından Hasan Yerkazan, İl Müftüsü Mecit Can, Kur’an Kursu öğreticileri ile ilçe müftüleri ve şube müdürleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Uzmanı Hasan Yerkazan, geçen yıl Yaz Kur’an Kurslarından Türkiye genelinde 3 milyon 200 bin kişinin istifade ettiğini belirtti.

“Türkiye genelinde Kur’an-ı Kerim okuma oranı yüzde 40”

Önümüzdeki yıllarda bu sayının artması dileğinde bulunan Yerkazan, “Eskiye göre imkânlarımız çok daha iyi. Bir zamanlar imkânsız olan, şimdilerde bir lütuf olarak önümüzde. Birçok Kur’an Kursumuzun 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu duymuştum. Ben de Bingöl’ümüzde bulunan Ilıcalar Kur’an Kursunu görünce buna yakinen şahitlik etmiş oldum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu nimetlerden istifade ederek Türkiye genelinde yüzde 40 olan Kur’an-ı Kerim okuma oranını inşallah sizler sayesinde daha yüksek rakamlara ulaştıracağız.” Dedi.

“4-6 yaş grubu çocuklara ile görme ve işitme engellilere için Kur’an Kursları açılacak”

2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulama esasları hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Mecit Can ise, “Başkanlığımızın planladığı bu tarihi toplantıda değişime ayak uydurmalıyız, verilen bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bundan 5 yıl önce yaşlı teyzelerden başka öğrenci bulamazken şimdi Kur’an Kurslarımıza 4 yaşında filizler teslim ediliyor ve adeta var mısınız hizmete deniyor. Şimdi hizmet zamanı. Allah hizmetlerinizde sizlere ve bizlere yardım eylesin. Başkanlığımız tarafından özellikle 4-6 yaş grubu öğrenciler ile görme ve işitme engellilere yönelik Kur’an Kurslarının açılması için büyük gayret sarf edilmektedir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ilimizde de fiziki şartları uygun kurslarla bu hizmeti başlatacağız.” İfadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir