• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Bingöl'de büfe ve seyyar satıcılar işin tadını kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’de her geçen gün bir köşe başında büfe açılması, trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda seyyar satıcıların çoğalması, yoldan geçen vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Özellikle, dört yol yer altı tuvaletlerinin girişinin seyyar satıcılarca işgal edilmesi, Bingöllü kadınları çileden çıkardı. Dörtyol’daki yer altı tuvaletine girmeye çekinen kadınlar, “Girişler seyyar satıcı ve erkeklerle dolu, bu yüzden çoğu zaman alışveriş yapamadan evimize dönmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer ise, buna bir çözüm bulmuyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Bu nasıl bir şehir, nasıl bir memleket”
Köyden hastaneye gelen karı-koca, Dörtyol’da tuvaleti ararken gösterdiğimiz noktadaki tuvalete girmeden geri dönerek, “Bu nasıl bir şehir, nasıl bir memleket” sözleriyle tepkilerini dile getiren kadının eşi A.D. şu sitemlerde bulundu: “Madem siz gazetecisiniz, neden yazmıyorsunuz? Burası ilin göbeğidir, bir bayan ihtiyaç duyduğunda nereye gitsin? Bu kadar adamın bulunduğu tuvalet girişine bir bayan nasıl gidebilir?”

Olayın olduğu anda fotoğraf çekimlerine dikkat çeken üç üniversite öğrencisi de “Dörtyol’daki bu WC’yi kullanmak istemediklerini, girişte bu kadar adam varken cesaret edemiyoruz” sözleriyle cevap verdiler.

“Gayri resmi, siyasi desteklere dayanan ne kadar büfe varsa hepsi yıkılacak”

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, seçildikten kısa süre sonra basında çıkan açıklamalarında, “Gayri resmi, siyasi desteklere dayanan ne kadar büfe varsa hepsi yıkılacak” dediğini hatırlatan vatandaşlar, “Başkanın verdiği söze rağmen her geçen gün büfeler ve seyyar satıcıların sayısı arttıkça artıyor. Şimdi biz, bunların kimlere sırtlarını dayadıklarını merak etmeye başladık” diye konuştular.

“Kaçak büfeyi yapanların iktidar partisi yakınları olduğu iddia ediliyor”
Kaldırımların işgal edilmesi yönünde ısrarlarına rağmen bir türlü çözülemeyen sorun devam ederken, adını vermek istemeyen bir vatandaş, Bingöl Şehit Aileleri Derneği ile Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki boşluğa yapılan kahveyi gösterdi. Hemen karşısında bulunan kahveye rağmen burayı rant elde etmek için yapanların iktidar partisi yakınları olduğunu iddia eden vatandaş, “Bu büfenin elektrik ve suyunun bağlanması için acaba kimler devreye girdi merak ediyoruz. Elini sallayan siyasi yandaş olanlara her şey mubah mı? Bingöl belediye başkanı Barakazi’nin henüz her şeye hâkim olamadığını düşünüyorum. Eğer hâkim olabilseydi, bütün bunlara müsaade etmeyeceğine inanıyoruz ve bu inancımızın da sürmesini istiyoruz.” diyerek Barakazi’den olan beklentilerini ifade etti.   (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir