• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Uluslararası Belediyecilik Fuarını sel vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı’nın (NALAS), 2 yılda bir gerçekleştirdiği ve 2015 yılında Bulgaristan’da yapılması planlanan Uluslararası Belediyecilik Fuarı (NALAS EXPO), Balkanlar’da çok sayıda ülkeyi etkisi altında alan sel felaketi nedeniyle iptal edildi. NALAS EXPO 2017’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılmasına yönelik resmi başvuru birlik yönetimine sunulurken, Bursa ile ilgili karar önümüzdeki yıl Bulgaristan’ın Filibe kentinde yapılacak NALAS Genel Kurulu’nda verilecek.

Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı Yönetim Kurulu, iki yılda bir yapılan Uluslararası Belediyecilik Fuarı’nın (NALAS EXPO) detaylarını görüşmek için Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta toplantı. Sırbistan Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Saffet Yılmaz, Marmara Belediyeler Birliği adına da Dış İlişkiler görevlisi ve mütercim İskender Güneş katıldı.


Genel Kurul toplantısı öncesinde 2017 NALAS EXPO’nun Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Marmara Belediyeler Birliği ile işbirliği halinde Bursa’da gerçekleştirilmesini öngören resmi başvuru birlik yönetimine yapıldı.


Fuarı sel vurdu

Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan başta olmak üzere, bütün Balkanlar’ı etkisi altına alan sel felaketi nedeniyle, üye belediyelerin önemli bir kısmının yurt dışı etkinliklerine katılamayacağını bildiren Balkan temsilcileri, fuarın yapılması durumunda bölgeden neredeyse hiçbir belediyenin katılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine konuyu değerlendiren NALAS yönetimi, 2015 yılında Bulgaristan’ın Filibe kentinde yapılması planlanan NALAS EXPO’yu (Uluslararası Belediyecilik Fuarı) iptal etti. Söz konusu tarihte Filibe’de sadece NALAS genel kurul toplantısı yapılacak. Fuarın ne zaman yapılacağı konusunda ise bir karara varılamadı.   (Zeki Aras – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir