• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Üretici ile tüketici aracısız buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS -  Sivas’ta yeni kurulacak köy pazarı, çiftçi üreticiler ile şehirdeki tüketicilerin aracısız buluşmasına  olanak  sağlayacak.

Haftanın  Çarşamba günleri  kurulacak pazarda sadece ziraat odalarına kaydı bulunan çiftçiler satış yapabilecek. Söz konusu pazarda, köyde üretilen yumurta, süt, süt ürünleri, meyve ve sebze gibi ürünler tüketiciye doğrudan ulaştırılmış olacak.

Pazar yeri için köy ve ilçe terminaline en yakın pazar yeri olan Yenişehir Semt Pazarı tercih edildi. Böylece aynı pazar yerinde Çarşamba günleri köy üretici pazarı, Cumartesi günü normal semt pazarı, Pazar günü ise eski eşya pazarı kurulmuş olacak.

Sivas artık organik beslenecek

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, sağlıklı ve organik gıdanın önemine vurgu yaparak, “Biz köylerimizde üretilen ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda köyde ürünü yetiştiren vatandaşlarımızın da ürünü satarak para kazanmasını ve yaşadığı yerde mutlu olmasını istiyoruz. Bu nedenle her hafta Yenişehir Semt Pazarı’nda ‘Köy Üretici Pazarı’ kuracağız” dedi.   (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir