• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Vali İpek,  "Anadilde okul açmanın önü açık''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Valisi Hasan İpek bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Cizre İlçesinde yaptığı sohbet konuşmasında son günlerde yaşanan okul tartışmalarına değinerek,’’Anadilde eğitim için özel okul açmanın önünde herhangi bir engel yoktur yeter  ki gerekli izin ve başvurular olsun.” dedi.


Vali Hasan İpek,bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Cizre ilçesinde, Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu,Cizre Kaymakamı M.Şamil Horasanlı ile birlikte bir yerel  gazetenin bürosunu ziyaret etti.


Anadilde eğitim için okullara yönelik yapılan  saldırıların çok yanlış olduğuınu vurgulayan Vali İpek, “Anadilde eğitim için özel okul açmak isteyenlerin önünde yasal bir engel yok. Ancak belli başlı izin belgeleri hazırlayıp ilgili milli eğitim kurumlarına resmi başvuru yapan herkes, anadilde eğitim vermek için okul açabilir.Nasıl ki bir esnaf iş yeri açmak için belediyeden işyeri açma ruhsatı alıyorsa, anadilde eğitim verecek olan okulların  da Milli Eğitime okul açmak için resmi başvurusu gerekiyor.”dedi.


Kürtçe okulların mühürlenmesinden sonra okullara yönelik yapılan saldırıların çok yanlış olduğunu söyleyen İpek,  “Bu okullarda Cizrelilerin çocukları eğitim görüyor.Bu okullara yönelik saldırılar bence okullara değil, bu okullarda  eğitim gören öğrencilere yöneliktir.Çünkü bu okullarda eğitim gören öğrenciler, mağdur olmuştur.Temennimiz bu olayların bir daha yaşanmamasıdır’’şeklinde konuştu.


Vali İpek ve beraberindekiler temaslarını bitirdikten sonra Şırnak’a döndü.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir