• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Silvan'ın  yeni İlçe Müftüsü görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Elazığ'ın Baskil  ilçesinde yaklaşık 4.5 yıldır görev yapan Müftü Hüseyin Özdemir, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine atandı.


Silvan İlçesine  yeni atanan Müftü Hüseyin Özdemir, daha iyi hizmet vermek için elinden geleni yapacağını, Silvan'ın dini kimliğini, sosyal ve  kültürel açıdan tanımak ve tanıtabilmek için çalışacağını söyledi.

Müftü  Özdemir, Silvan'da kaldığım süre zarfında sorunları görmek, Din hizmetleri, cami hizmetlerinin ve Kur’an  kurslarındaki eğitimi  de,  en iyi noktaya getirebilmek için, en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.


Hüseyin Özdemir kimdir?
1974 yılında Bingöl’e bağlı Genç ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Bingöl Cumhuriyet İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini de Bingöl İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1992 yılında İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1997 yılında ilahiyat eğitimini tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir dalında “Kur’an Kıssalarında Gerçeklik Sorunu” isimli teziyle Yüksek Lisans yaptı. 2002-2003 arası askerlik görevini ifa etti.  2003-2006 yılları arasında Kayseri İhtisas Eğitim Merkezinde okudu ve buradan 2. Dönem birincisi olarak mezun oldu. 1994 yılında İmam Hatip olarak intisap ettiği Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevini 2006 yılında Vaiz olarak sürdürdü. Bingöl’ün Karlıova ilçesi ile Bingöl il merkezinde dört yıl vaizlik yaptıktan sonra 2010 yılı Mayıs ayında Elazığ’ın Baskil ilçesine Müftü olarak atandı.
Halen Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kelam Anabilim dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Hüseyin Özdemir evli olup biri kız ikisi erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir