• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Aksaray`da `Ümmetin Kanayan Yarası Filistin` Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ömer Yıldırım / Doğruhaber - Aksaray

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) tarafından düzenlenen “Ümmetin kanayan yarası Filistin” konulu panele Doğruhaber gazetesi yazarları Hasan Sabaz, Mehmet Zülküf Yel Mehmet Özcan ve siyonist asker Gilat Şalit’e karşılık serbest bırakılan Filistinli esir Mahmut Altun katıldı. Aksaray Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen panel oldukça faydalı ve verimli geçti.

Panel açılış konuşmasını yapan Aksa-Der yönetim kurulu başkanı Mustafa Bilgiç yaptı. Bilgiç, “İslami Hareketin her zaman her yerde yılmadan yorulmadan tuttuğu nöbet, Kudüs nöbetidir, Mescidi aksa nöbetidir, Filistin nöbetidir. Bizde Aksaray’daki Müslümanlar olarak neye mal olursa olsun bu nöbeti tutacağız. Bugün bu amaçla burada toplanmış bulunuyoruz” diyerek katılımcıları selamladı ve teşekkür etti.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ELİNDEYKEN GÜVEN VE HUZURUN BELDESİ OLMUŞTUR

Moderatörlüğünü ilahiyatçı Nezir Tunç hocanın yaptığı panelin ilk konuşmacısı Mehmet Zülküf Yel, Kudüs Tarihi başlığı altında yaptığı konuşmasında, ”Kudüs şehrinin kuruluşu ve Müslümanların ilk kıblesi olmasında günümüze kadar Kudüs’e hâkim olan güçlerden bahsetti. Zülküf Yel, “Kudüs ne zaman ki Müslümanların dışında bir gücün eline geçtiyse, Kudüs’te çokça zulümler ve katliamlar yaşanmıştır.

Fakat Müslümanların Kudüs’e hâkim oldukları her dönemde, her alanda özgürlükler tam anlamıyla yaşanmış, Kudüs güven ve huzurun beldesi olmuştur. Sadece Müslümanlar değil Hıristiyan, Yahudi ve her ırktan insanlığın beraberce yaşayabildiği bir yer olmuştur” dedi.

İSRAİL’İN GEÇMİŞİ İÇİN GÜNÜMÜZDEKİ SOYKIRIMLARINA BAKMAMIZ YETERLİ

Yazar Mehmet Zülküf Yel’in konuşmasından sonra sözü, gazeteci yazar Mehmet Özcan aldı. İsrail’in kuruluş aşamasını anlatan gazeteci Mehmet Özcan, Siyonist Yahudilerin söylemine göre sınırları kuzeyde Kapadokya dağlarından güneyde Süveyş kanalına dayanan bir israil devleti hayalini hâlâ gerçekleştirebilmek için çabaladığına ve Filistin’de katliam sürgün ve soykırımın bundan dolayı devam ettiğine dikkat çekti. Özcan, “Yahudileri tanımak ve israil rejiminin geçmişini öğrenmek istiyorsak siyonistlerin günümüzde yaptığı soykırımlarına bakmamız yeterlidir sanıyorum.

Tarih boyunca kendilerine her gönderilen peygamberi katleden, bulundukları her toplumda bozgunculuk yapan bu toplum, 1918’den beri Filistin topraklarını batı ve İngilizlerin desteği ile işgal altında tutarak her türlü melaneti yapmaktan geri durmuyor” diye konuştu. Yahudilerin bir devlet kurmak amacıyla ilk kez 1897 yılında İsviçre’nin Basel kentinde Siyonist Kogresi’nde hayali Yahudi devletini ilan ederek 50 yıl sonra bunu gerçekleştirdiklerini belirten Özcan, temelleri katliamlarla yoğrulan bu işgalin Filistin topraklarında büyük zulümleri icra ettiğine dikkat çekti. Özcan, “Müslümanlar için Cihad mektebi olan bu topraklar, rabbimizin Kur’an’da İsra Suresi’nde de belirttiği gibi mukkades beldelerdir ve Müslümanlara aittir” diyerek Müslümanların Filistin davasına sahip çıkması gerektiğine değindi.

DİRENİŞİN ZAFERİ

“Filistin Direnişi” Konulu konuşmayı yapmak için sözü alan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Hasan Sabaz ise oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sabaz, “Zulüm var oldukça buna karşılık her zaman direniş hareketleri de var olmuşlardır. Direniş kimi zaman halk tarafından kimi zaman da sembolleşmiş isimler üzerinden devam etmiştir. Sembolleşmiş isimlerden biri olan Şehid İzzettin, Osmanlı ordusu içinde İngilizlere karşı savaşmış fakat asıl mücadelesini Siyonistlere karşı yapmıştır. İsrail’e karşı ilk zamanlardaki direniş genellikle solcu, ulusalcı, Marksist guruplar tarafından yapılmıştır.

İslami Direniş Hareketlerinden İzzettin el Kassam’dan sonra Filistin’de etkin olan Mısır İhvanından oldukça etkilenen Şehid Şeyh Ahmet Yasin’in kurduğu Hamas Teşkilatıdır. İslami Direniş Hareketlerinin tarih sahnesine çıkmasıyla beraber Sosyalist-laik direniş örgütleri çok büyük bir gerileme yaşamışlardır. Bu laikçi sosyalist örgütler o kadar zayıflayıp aciz kaldılar ki, Yaser Arafat, Filistin halkına hitaben “birgün hep beraber Mescidi Aksa da namaz kılacağız” diyerek İslami demeçler vermek zorunda kalıyordu” diye anlattı. Hasan Sabaz, sırasıyla İslami Direniş Hareketi önderlerinin isimlerini sayarak onların tarihi sözlerini ve siyonist israil karşısında tavizsiz duruşlarından anekdotlar aktararak sözlerini tamamladı.

BİZ KESİNLİKLE KUDÜS’Ü BIRAKMAYACAĞIZ!
Panelin son konuşmacısı ise 20 yılını israil zindanlarında esir olarak geçiren Filistinli Direnişçi, Mahmut Altun oldu. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Filistinli direnişçi Mahmut Altun, “İsrail zindanından çıktıktan sonra israillilerin kendilerine “Siyonist komutan sen nereye gidiyorsun, burayı bırakıp gidecek misin? Ben de dedim ki evet gideceğim, bir Osmanlı ülkesi olan Türkiye’ye gideceğim ve Osmanlı olarak geri döneceğim ve sizin devletinizi yerle bir edeceğim. Siyonistler beni zindana koyduklarında ilk beş yıl boyunca tek kişilik hücreye attılar ve sürekli psikolojik baskı yaparak yıpratmaya çalıştılar. Allah’a hamdolsun ki ben şu an buradayım özgürüm ve Siyonist gardiyan, komutanlar orada zindanda kaldılar.

Biz Filistin’de bir grup direnişçi arkadaşla mücadele veriyorduk, yakalanıp zindana atıldıktan sonra da çalışmalarımızı aksatmadan zindanda devam ettik. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum ki biz kesinlikle Kudüs’ü bırakmayacağız! Filistin’i özgürleştirinceye kadar direnişimiz sürecek” diye konuştu.

Panelistlerin sunumları sonrası soru cevap bölümüne geçilerek katılımcılardan gelen sorular yanıtlandıktan sonra program son buldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir