• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Ortaöğretimde başörtüsü serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Bakanlar Kurulu toplantısı ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu.

“Ortaöğretime başörtülü devam edilebilecek”

Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakıldığını açıklayan Arınç, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. Yarın ve bir sonraki gün yayımlanabilecek. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebilecek. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

“DBP/HDP’li vekiller şov yapmak istiyorlar”

Sınırda yaşananlarla ilgili Arınç, “Şu anda geçişler azalmıştır. DBP ve HDP'li vekil ve belediye başkanları sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Onlar hiçbir kayıt yapılmadan herkesin üzerindeki silahlarıyla geçiş yapmasını istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

"Tezkereler 2 Ekim’de Meclis’e gelecek"

Arınç tezkere konusunda ise, “2 Ekim'de Meclis çalışma yapacak. Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek. Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir