• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Bedii ve 104 İhvan Mensubu Ceza Mahkemesi`ne Sevk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE: Mısır`da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve İhvan mensubu 104 kişi, "şiddet eylemlerinde bulunmak ve arbede çıkarmak" suçlamasıyla Ceza Mahkemesi`ne sevk edildi.

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat tarafından yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Bedii ile 104 kişinin, İsmailliyye kentinde silah kullanarak şiddet eylemlerinde bulunmak, 3 kişiyi öldürmek, 16 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, şirket, banka, dükkan ve güvenlik güçleri ile vatandaşların araçlarına zarar vermekle suçlandığı bildirildi.

Açıklamada Bedii`nin ayrıca 2013`teki 30 Ağustos olaylarının ardından İhvan liderleriyle toplantı yaptığı ve hazırlanan planın İsmailiyye`de uygulamaya konulması için Rehberlik Konseyi`nde görevlendirmelerde bulunulduğu ifade edildi.

Avukat Muhammed ed-Demati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bedii`nin yargılandığı dava sayısının 11`e yükseldiğini, bu davalardan 4`ünde temyiz yolu açık hükümler verildiğini söyledi.

Demati, Bedii hakkında henüz mahkemelere sevk edilmemiş 15 dava dosyası daha bulunduğunu kaydetti.

Temmuz 2013`teki darbenin ardından gözaltı ve tutuklamalara maruz kalan İhvan üyelerinin de aralarında bulunduğu darbe karşıtları çeşitli suçlamalarla yargılanıyor.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir