• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Sel baskınlarına karşı tedbir alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan ani sağanak yağışlarla olası sel baskınlarının önüne geçmek için Demirtaş İsmetiye bölgesinin altyapısı güçlendiriliyor.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından kanalizasyon hattı ile yağmur suyu hattı birbirinden ayrılırken, yaklaşık 10 metrekare kesitli yağmur suyu kanalı ile bölgedeki su baskınları artık tarih olacak.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle son yıllarda iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan sel baskınlarına karşı önlem alıyor. BUSKİ kanalıyla hayata geçirilen çalışmalarla son 5 yılda 2 bin 650 kilometre içme suyu hattı, 1000 kilometrelik kanalizasyon hattı, 500 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildi.

Yağmur suyu hatları ve kanalizasyon hatlarının ayrım çalışmalarında yüzde 95’e varan sonuca ulaşılırken, su ve su baskını riskinin yüksek olduğu Demirtaş İsmetiye bölgesi de yenilenen yağmur suyu hattı ile baskın tehlikesinde kurtarılmış oluyor.

Bölgedeki kanalizasyon hattı ile yağmur suyu hatları birbirinden ayrılırken, daha önce İsmetiye Deresi’ne akan kanalizasyon atıkları da merkezi arıtma sistemine dâhil edilmiş oldu. Bölgedeki kanalizasyon sorununun çözüme kavuşmasının ardından imalat çalışmaları devam eden 10 metrekare kesitli yağmur suyu hattı ile olası sel ve su baskınlarının tamamen önüne geçilmiş olacak.

Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir