• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
İspanya Füze Savunma Sistemine Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya`nın NATO füze savunma sistemine katılmasıyla ilgili anlaşmaya imza atmak için Brüksel`de yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısına giden Zapatero`nun, NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen ve ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile birlikte basına yaptığı açıklamalar İspanya`da geniş yankı buldu.

"İspanya, Akdeniz`e giren bir kapı olarak, jeostratejik konumu itibariyle bu sisteme dahil olacaktır" diyen Zapatero`nun, konuyla ilgili daha önceden ana muhalefetteki Halk Partisi`ni bilgilendirdiği belirtildi. İspanya, NATO füze savunma sistemi için ülkenin güneybatısındaki Cadiz kenti yakınlarındaki Rota askeri deniz üssünü tahsis ederken, program gereği 2013`ten itiberen ABD`nin Rota`ya 1100 kadar askerini ve 4 savaş gemisini göndereceği duyuruldu.

Amerikan askerinin aileleriyle birlikte Rota`ya gelecek olmasından dolayı 3 binden fazla Amerikalı`nın İspanya`nın güneybatısında olacağı söyleniyor.

Bu arada İspanyol hükümetinden yapılan değerlendirmelerde, NATO füze savunma sistemine destek verecek yerlerden birinin Cadiz olmasından dolayı bu bölgede direkt olarak 300 dolaylı olarak ise 1000 kişiye yeni iş olanakları doğacağı savunuldu.

Öte yandan komünist görüşlü Birleşik Sol partisi, NATO füze savunma sistemine İspanya`nın da dahil olmasıyla ilgili gelişmeden dolayı Savunma Bakanı Carme Chacon`un parlamentoyu bilgilendirmesini istedi.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir