• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Kuşlar mısır tarlalarını tahrip etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Tatvan ilçesine bağlı Tokaçlı(Kurtikan) köyünde geçimlerini sağlamak için ektikleri mısır tarları kuşlar tarafından tahrip edilen çiftçi, mağdur olduklarını söylediler. Mısır tarlasından topluca ürün satın alan tüccar da kuşların tarlayı istila etmesi nedeniyle ürünlerinin yüzde 40’ının kuşlar tarafından yenildiğini ve büyük zarar ettiklerini dile getirdiler.

Çiftçiden tarladaki mahsulü toptan satın aldıklarını belirten esnaf Tahsin Baştuhan, aldıkları mısır tarlasının kuşlar tarafından tahrip edildiğini söyledi.

Kuşların tarlayı istila etmesi nedeniyle verdikleri parayı dahi çıkaramadıklarını belirten Baştuhan, “Geçen yıllarda da mısırı toptan alıyorduk. Hasat zamanında toplayarak tezgâhlarımızda satıyorduk. Bu yıl aldığımız tarla maalesef kuşların istilasına uğradı. Tarlaya giren kuşlar, ürünün yüzde 40’ını yedi. Geçim kaynağımız olan bu tarladan zarar ettik. Bizim emeğimiz, işçiliğimiz ve yaptığımız masraflar bir yana,  tarla için verdiğimiz parayı dahi çıkarmış değiliz.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Rafet Soyugüzel ise, “Bu mısır tarlasını aldık. Şimdi de kuşların tahrip etmesi nedeniyle zarar ettik. Bu zararımızı karşılayacak imkânımız yok. Haftalardır bu tarlayla uğraşıyorduk, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zararımız büyük” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir