• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Erzurum`da Minibüs Göle Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Ercan Uçar`ın (29) kullandığı 04 D 1035 plakalı minibüs, Artvin-Erzurum karayolundaki Pirinkayalar Geçidi mevkisinde, yoldan çıkarak, Tortum Gölü`ne düştü.

Kazayı gören Tortum Hidroelektrik Santralinde görevli güvenlik görevlileri, durumu jandarmaya bildirdi.

Bunun üzerine olay yerine sevk edilen Jandarma ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri, bölgede araştırma yaparak aracın parçalarının bulunduğu noktadan 22 metre derinliğe kadar 8 dalış yaptı.

Araçtan gelen yağ sızıntısından yola çıkılarak minibüsün yüzeye 50 metre derinlikte olabileceği belirtildi. Dalış için mikro tüplerin gerekli görülmesi üzerine dalgıç ekipleri çalışmaya ara verdi.

Doğubayazıt ve Uzundere Kaymakamlıkları ile şahsın ailesinin girişimleri sonucu Rize`den özel bir dalgıç ekibi çağrıldı.

Bu arada sürücünün kardeşi Mahmut Uçar`ın güvenlik güçlerine, kardeşi Ercan Uçar`ın aile mensuplarıyla telefonla konuştuğu sırada bağırtıların oluştuğu, daha sonra telefonun kesildiği yönünde beyanda bulunduğu bildirildi.

Öte yandan Rize`den Erzurum`a gelecek olan özel ekibin arama çalışmasına 6 Ekim Perşembe günü başlayacağı kaydedildi.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pirinkayalar Geçidi`nde tünelin yapılması yönünde sürekli çağrıda bulunduklarını söyledi.

Özsoy, ``O bölgede sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Tünel yapılması şart. Erzurum-Artvin karayolundaki Pirinkayalar Geçidi`ne acilen tünel yapılması lazım. Tünel yapılmadığı sürece maalesef bu tür ölümlü kazalar olmaya devam edecek. Karayolları Genel Müdürlüğünün söz konusu yere tünel yapmasını önemle istiyoruz`` dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir