• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Sağlık çalışanlarına KBRN eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yurtiçinde veya dışında meydana gelip ülkeyi etkileyebilecek olan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığının ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin aldırılması amacıyla eğitim düzenlendi.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde çalışan ilgili personellerin konu ile ilgili bilgi düzeylerinin ve kapasitenin arttırılması amacıyla Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN)  eğitimi verildi.

Başta Bursa şehri olmak üzere Çanakkale, Balıkesir, Yalova’dan gelen yaklaşık 40 sağlık çalışanının katıldığı eğitimler iki gün sürdü. İlk günü KBRN Bölge Merkez Hastanesi olan Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  teorik olarak gerçekleşirken, ikinci Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde uygulamalı olarak gösterildi.

Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan KBRN saldırı anında nasıl müdahale edileceği konusunda senaryo gereği bir kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, dekontaminasyon, ilk yardım ve tahliye uygulamalarının anlatıldı.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olması nedeniyle risk altında olduğunu olası bir depremde özellikle sanayi bölgelerinde bulunan fabrikalar nedeniyle kimyasal ve endüstriyel sızıntı ve patlamalar yaşanabileceğini, kurumlarımızın ve personelimizin duruma hazırlıklı olması önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa AFAD çalışanları ve Sivil Savunma Koordinatörlerinden Yıldız Yürek Bulut tarafından verilen eğitimler sonunda, çalışanlarına sertifikaları verildi. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir