• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...

BURSA - Bosna Fahri Konsolosluğu tarafından MÜSİAD Bursa Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Üyelerine Bosna Hersek’teki iş olanaklarını içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu tarafından, MÜSİAD Bursa Şube merkez toplantı salonunda katılımcılara yönelik Bosna Hersek'in tanıtımı ve oradaki yatırım imkânlarına yer verilen sunum gerçekleştirildi.

Bosna Hersek’teki yatırım fırsatlarının anlatıldığı sunumda Türkiye ve Bosna Hersek arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması, Serbest Ticaret Anlaşması, Çifte Vergilendirmeyi Önleyici Anlaşma gibi yatırımcıyı gözeten anlaşmaların imzalandığı vurgulandı. Toplantıda yatırımcı açısından özellikle Serbest ticaret anlaşması kapsamında iki ülke arasında gümrüksüz ticaret yapılması önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekildi.

Balkanların ortasında yer alan Bosna Hersek, % 53’ü ormanlarla kaplı ve ahşap kültürüne sahip bir ülke olarak Türkiye’deki mobilyacıların dikkatini çekti. Kalifiye işgücü bakımından güçlü bir potansiyele sahip olan Bosna Hersek, özellikle ülkedeki mobilya kültürünün yaygınlığı açısından da yatırımcılar için önemli avantajlara sahip. Bosna Hersek, ihracatının % 11’ni karşılayan mobilya sektörü en çok koltuk, ahşap malzeme, ev mobilyaları, işlenmiş kereste ihraç ediyor ve ürünlerde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ve Bosna ile İlişkileri geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Genel Sekreteri Cenita Kocaman tarafından gerçekleştirilen sunum sonunda toplantıya katılan mobilya sektör temsilcilerinin konuya ilişkin soruları cevaplandırıldı.

Toplantıya MÜSİAD Bursa Şube Başkan Yardımcısı, Sektör Kurulları Başkanı Kemal Ermiş, MÜSİAD Bursa Şubesi Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Necati Kirişçi, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç ve MÜSİAD Mobilya Sektör Kurulu Üyeleri katıldı. (Sezer Özer - İLKHA)