• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgalci israil Kudüs`te Mezar Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Maan Ajansı`na göre, Müslüman Mezarlarını Koruma Komisyonu Başkanı Mustafa Ebu Zehra, israilli işçilerin emniyet güçlerinin gözetiminde yakın zamanda yapılan 20 kabri yıktığını açıkladı.

Ebu Zehra, yıkılan kabirlerin içinde olduğu arazinin bir vakıf arazisi olduğunu ve yüzlerce Filistinli`nin mezarını barındırdığını belirtti.

Ebu Zehra, vakıf arazisinin Şuheda mezarlığına birkaç ay önce eklendiğini ve üzerine kabirler inşa edildiğini dile getirdi, Ebu Zehra yeni açılan alanda bazı kabirlere cenaze defnedildiğini inşa edilen bazı kabirlerin içinin boş olduğunu ve içgalci israil’in bu boş kabirleri yıktığını belirtti.

Müslüman Mezarlarını Koruma Komisyonu Başkanı, yeni mezarlık kurulması için işgalci israil’den izin almaya gerek olmadığını, bu konuda yetkinin İslami Vakıflar İdaresi’nde olduğunu belirtti.

Ebu Zehra, ‘Şimdiye kadar hiçbir kurum, Müslümanlardan kendi vakıf arazileri üzerinde mezarlık açmak için ruhsat almaları talebinde bulunmamıştır’ ifadelerini kullandı.

Mustafa Ebu Zehra, kabirlerin yıkılmasını Müslümanların cenazelerine karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak, olayı ‘israil’in suçu’ olarak niteledi.
Kaynak: El Cezire

Bu haberler de ilginizi çekebilir