• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Ürün güvenliği aracı Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ürün Güvenliği Haftası’ kapsamında Mardin’de ‘Mobil LED araçlı tanıtım standı’ açıldı.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Karayolları Parkı’nda açılan stantta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) kapsamında yaptıkları çalışmaları vatandaşa anlatarak asansör, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, otomotiv, kazanlar, makine gibi sanayi ürünleri konusunda halkı bilgilendiriyor.  

Standın açışına katılarak bir konuşma yapan Sanayi Ürünleri ve Güvenliği Genele Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak çalışan Yasemin Demiroğlu, piyasaya sürülen ürünlerle ilgili güveli olup olmadığına ilişkin denetimler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ürünlerin güvenliğini sağlamakla görevli olduklarını söyledi.

Demiroğlu, “Üstünüze giydiğiniz kıyafetten cep telefonunuza kadar, beyaz eşyadan bilgisayarınıza kadar güvenliği ve teknik düzenlemelere uygun olmasını sağlamakla görevliyiz. Aldığınız ürünün üzerindeki ‘C’ işaretine dikkat ediniz.” dedi.

Mardin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik ise şunları söyledi: “Örneğin tarım ürünleriyle ilgili son kullanma tarihine bakarız. Son kullanma tarihi geçmiş sütü içtiğimiz vakit zehirleniyoruz, ancak sanayi ürünleri ise daha çok kişiyi ölüme götürebiliyor. Örneğin elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesi elektrik kaçırırsa ne kadar tehlike olacağını tahmin ediyorsunuz. Her evdeki tüp birer bombadır. İşte bizler bunları denetliyoruz. Bir sanayi ürünü aldığınız vakit neye dikkat edeceğinizi bizler sizlere bildirip sizlerde ailenize bildireceksiniz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından parkta bulunan öğrencilere broşür dağıtıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir